22:55:15 18.04.2024
Stiri

Ciocoi l-a DECONSPIRAT pe Dodon. Premierul interimar optează pentru URGENTAREA alegerilor anticipate, deoarece toţi vor un Parlament CURAT. „Politicienii trag foloase din instituirea stării de urgentă. Cred că 30 de zile erau suficiente...”

Actualitate 08.04.2021 08:30 Vizualizări11867 Autor: Ziarul National
Ciocoi l-a DECONSPIRAT pe Dodon. Premierul interimar optează pentru URGENTAREA alegerilor anticipate, deoarece toţi vor un Parlament CURAT. „Politicienii trag foloase din instituirea stării de urgentă. Cred că 30 de zile erau suficiente...”


Premierul interimar Aureliu Ciocoi consideră că alegerile parlamentare anticipate ar trebui să aibă loc cât mai curând posibil, deoarece cetăţenii îşi doresc un Parlament cât mai curat. Totodată, oficialul recunoaşte că de pe urma stării de urgenţă, instituită de majoritatea PSRM-Partidul „ŞOR”, se trag foloase politice.

„Eu aș opta pentru anticipate urgente. Toți așteptă un Parlament mai curat, care să poată numi o guvernare care să fie departe de anumite acuzații”, a declarat Aureliu Ciocoi, în cadrul unei emisiuni de la Tv8.

Potrivit premierului, recomandarea Guvernului de a institui starea de urgenţă a fost utilizată în scopuri politice.

„Pot să recunosc că recomandarea cu care a venit Guvernul în fața Parlamentului a fost utilizată în scopuri politice. E evident că politicenii încearcă să acumuleze dividente din orice posibilitate, e un lucru firesc în viața oricărui stat”, crede Ciocoi.

În opinia sursei citate, 30 de zile de stare de urgentă erau suficiente, dar majoritatea PSRM-partidul „ŞOR" a decis altfel.

„Raționamentul cu care am venit în fața deputaților a fost că, într-adevăr, acestui guvern să i se ofere prerogative suplimentare pentru a face față cifrelor enorme de noi infectări. Totodată, mă gândeam că instituirea stării de urgență ar putea pune în carantină anumite localități, dar nu toată țara. Evident că politicienii încearcă să-și tragă foloasele în urma acestei acțiuni. Eu cred că 30 de zile ar fi fost suficiente. Noi nu am indicat în hotărârea de Guvern numărul de zile, pentru că astfel de solicitare poate fi făcută de guvern cu mandat deplin sau de președintele țării. S-ar fi putut de instituit inițial starea de urgență pentru 30 de zile și ulterior, în funcție de evoluție, să se decidă dacă se mai continuă”, a precizat premierul interimar, citat de Deschide.md.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md