fbpx

Simptomele unei posibile tromboze. EMA anunță semnele la care ar trebui să fie atenți cei vaccinați cu AstraZeneca

Agenția Europeană a Medicamentului a făcut publică o listă cu semnele la care ar trebui să fie atenți cei vaccinați cu serul AstraZeneca.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vezi și: Imunizarea cu AstraZeneca, în impas. State care au vaccinat populația nu exclud injectarea altui ser drept rapel

Persoanele vaccinate trebuie să ceară imediat ajutorul medicilor dacă au dificultăți de respirație, durere în piept, umflarea picioarelor, dureri abdominale persistente, dureri puternice de cap sau vedere în ceață.

Sunt simptome ale unei reacții adverse petele mici apărute sub piele la locul injecției sau vânătăile în alte părți decât la locul injecției.

Acestea ar putea fi semnele unei tromboze care pot să apară în primele două săptămâni după vaccinare, scrie digi24.ro.

Vaccinul AstraZeneca, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, face obiectul unor suspiciuni în mai multe ţări după înregistrarea unor cazuri grave de formare de cheaguri de sânge. În urma acestora, unele ţări au decis să nu administreze serul la persoanele sub o anumită vârstă.

Citește și: Concluzia Agenției Europene a Medicamentului: Apariția cheagurilor de sânge – un efect advers foarte rar la vaccinul AstraZeneca

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button