/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Marcajele de pe străzile din Chișinău, aproape invizibile. Șoferii spun că se orientează cu greu în trafic

missing
08 aprilie 2021, ora 22:01

Cu greu se orientează în trafic și sunt supuși frecvent riscului de accidente rutiere! Este vorba despre șoferii care, zilnic, se deplasează pe străzile capitalei, nu doar prin gropi, dar și în lipsa marcajelor rutiere și chiar a indicatoarelor. În acest an, autoritățile și-au propus să traseze liniile și să facă mai vizibile trecerile pietonale abia spre sfârșitul lunii aprilie sau chiar la început de mai. Mai mult, pe unele străzi, unde gropile sunt mai mari, marcajele vor putea fi aplicate abia după plombarea acestora cu mixturi asfaltice după standarde europene.

Lipsa marcajelor de pe străzile capitalei sau vizibilitatea redusă a acestora îi nemulțumește pe șoferi în aceeași măsură ca și gropile nenumărate, care le deteriorează mașinile.

În lipsa marcajelor, situația nu este cu mai bună nici pentru pietoni. Ei spun că, uneori, sunt nevoiți să aștepte minute în șir, la trecerile pietonale, pentru a traversa.

De vină ar fi autoritățile capitalei, care folosesc pentru marcaje vopsea ce se spală după prima ploaie, spun trecătorii.

Potrivit autorităților, pe străzile din municipiu, pe care sunt multe gropi, marcajul rutier va începe să fie aplicat cu întârziere, mai exact, abia după ce găurile vor fi plombate cu asfalt care va corespunde standardelor europene.

În acest an, drumarii vor utiliza în jur de 80 de tone de vopsea acrilică, pentru circa 140 de mii de metri pătrați de marcaje rutiere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram