image
Sursa foto: zf.ro

Pfizer a oprit livrarea a 700.000 de doze de vaccin, după ce Israelul nu ar mai fi plătit ultimele tranșe

Compania Pfizer nu a mai livrat Israelului tranșa de 700.000 de doze de vaccin anti-COVID, programată pentru duminică, după ce autoritățile de la Tel Aviv nu au mai efectuata plata ultimelor 2,5 milioane de doze livrate în ultima perioadă. Presa israeliană relatează că Pfizer a numit Israelul „o țară bananieră”, relatează Business Insider, citat de digi24.ro.

Tranșa de 700.000 de doze de vaccin anti-COVID era programată să fie livrată duminică, însă a fost amânată, până la confirmarea plății pentru ultimele 2,5 milioane de doze expediate în această țară, relatează The Jerusalem Post.

Radioul armatei israeliene a publicat o știre în care spune că angajați ai Pfizer, fără să-i numească, au spus despre Israel că este „o țara bananieră”, făcând referire la instabilitatea politică. La finalul lunii martie a fost organizat al patrulea scrutin parlamentar din ultimii doi ani.

De asemenea, potrivit Radio Army, oficialii Pfizer sunt îngrijorați că guvernul israelian, condus în prezent de Benjamin Netanyahu, nu va mai plăti vaccinurile.

Israelul a demarat o amplă campanie de vaccinare, plătind pentru 10 milioane de vaccinuri Pfizer, însă stocurile s-au epuizat în luna februarie.

„Compania lucrează cu guvernul israelian să modifice înțelegerea, pentru a livra mai multe vaccinuri. Pe măsură ce negocierile continuă, livrările pot suferi modificări”, se arată într-un comunicat al Pfizer pentru The Jerusalem Post.

Potrivit Reuters, guvernul israelian a contractat aproximativ 36 de milioane de doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, pentru are ar urma să plătească peste 1 miliard de dolari.

Această tranșă de 700.000 de doze ar fi fost oprită după ce Benjamin Netanyahu și ministrul apărării Benny Gantz au intrat într-un conflict pe numirile unor oficiali din justiție.

Circa 5,2 milioane de israelieni au fost vaccinați anti-COVID, dintre care 4,8 milioane cu ambele doze, Israelul fiind țara cu cea mai mare rată de inoculare, la o populație de circa 9,3 milioane de oameni.

De la începutul pandemiei, Israelul a raportat peste 830.000 de cazuri de coronavirus și peste 6.200 de decese asociate acestei boli.

Noutăţile partenerilor

comentarii: