image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon, despre 7 aprilie: „Cum se simte doamna Sandu în clădirea distrusă de colegii ei politici și reparată apoi cu greu?”

Igor Dodon vine cu noi critici în adresa Maiei Sandu într-un mesaj dedicat evenimentelor din 7 aprilie. Fostul președinte menționează că ziua de 7 Aprilie 2009, va rămâne ca o pagină rușinoasă în istoria Moldovei, însă nu pomenește niciun cuvânt despre tinerii maltratați.

Adevărata „valoare” a zilei de 7 Aprilie 2009 au arătat-o anii care au urmat după acea lovitură. Ghimpu, Filat și Plahotniuc au guvernat țara zece ani, împreună sau pe rând. S-au furat miliarde, au fost ruinate bănci, s-au închis școli și a fost cedat Aeroportul (Maia Sandu a coparticipat activ), a crescut corupția și sărăcia, au emigrat zeci de mii de tineri, au rămas depopulate satele, am cedat o parte din teritoriu Ucrainei, au fost și sunt organizate răpiri de oameni. Lista faptelor negre e lungă”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

Liderul PSRM susține că astăzi oamenii recunosc, că până în 2009 în Moldova s-a trăit mai bine.

7 Aprilie 2009 va rămâne ca o pagină rușinoasă în istoria Moldovei, va rămâne în memoria colectivă ca un eveniment de care le este jenă să vorbească până și celor care au profitat sau încă profită politic de acea lovitură antidemocratică și antistatală.

Apropo, cum se simte doamna Maia Sandu în clădirea distrusă de colegii ei politici pe 7 aprilie și reparată apoi cu greu?”, întreabă fostul președinte.

În tot mesajul său dedicat evenimentelor din 7 aprilie, Igor Dodon nu menționează despre victime, tinerii torturați.

Amintim că colega sa de partid, la moment președintele Parlamentului Zinaida Greceanâi care în 2009 ocupa funcția de premier s-a remarcat în acea zi cu discursul său.

Organizatorii celei mari crime din istoria Republicii Moldova planifică să folosească din nou copii pentru a devasta și alte edificii ale statului. De data aceasta dacă acest lucru va fi admis de noi toți, jertfele umane, va fi foarte greu de evitat. Poliția va folosi toate mijloacele necesare pentru apărarea constituționalității țării Republicii Moldova, inclusiv armele” a declarat Zinaida Greceanâi, pe data de 7 aprilie 2009.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: