A vrut sa iasă din țară, a dat testul la Covid-19, dar nu a așteptat rezultatul: „Surpriza” care îl aștepta pe un moldovean la frontieră

O călătorie întreruptă pentru 21 de pasageri ai rutei Republica Moldova – Polonia, fiindcă unul din aceștia deținea rezultatul testului PCR Covid-19 pozitiv. Deși era convins că este sănătos, abia la trecerea frontierei de stat a verificat rezultatul testului, unde a aflat că este pozitiv și a supus riscului de infectare cu Covid-19 toți călătorii.

Foto: poliția de frontieră

În seara zile de 6 aprilie, în punctul de trecere a frontierei Criva.Pe direcţia ieşire din Republica Moldova s-a apropiat un autocar de rută regulată care pleca spre Polonia.După verificarea actelor de identitate ale celor 21 de pasageri, polițiștii de frontieră au solicitat de a fi prezentate și testele Covid-19. Un pasager a prezentat în format electronic un test cu rezultat pozitiv.

Acesta a declarant că se simțea bine și nu avea simptome ale Covid-19, de aceea nici nu a aşteptat rezultatul probelor medicale şi a pornit la drum spre Polonia. Rezultatul pozitiv l-a surprins şi pe el personal.

Bărbatul de 40 de ani a fost izolat până la venirea Serviciului 112. Ajunși la faţa locului, medicii au examinat persoana şi a constatat că aceasta  este asimptomatic.

În aceste condiții, polițiștii de frontieră nu au permis ieșirea din țară a autocarului, iar toți pasagerii și șoferul au fost plasaţi în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile.

Un caz similar a avut loc săptămâna trecută, în acelaşi punct de trecere a frontierei. Polițiștirecomi de frontieră recomandă tuturor participanţilor la traficul transfrontalier să se asigure că au actele în regulă, inclusiv şi rezultatele testelor PCR Covid-19.

 


Pub