Vicepreședintele raionului Sîngerei rămâne spitalizat, după ce a fost stropit cu verde de briliant: „Totul este acutizat. Cu ochiul drept nu vede nimic”

Vicerpeședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, a fost internat la Spitalul Raional Sîngerei, unde se află în stare de șoc, iar starea de sănătate a acestuia este gravă, după ce a fost atacat aseară, 6 aprilie, cu verde de briliant de un membru al PACE.

Foto: Captură video

Solicitată de UNIMEDIA, deputata Platformei DA, Arina Spătaru, ne-a spus care este starea de sănătate a vicerpeședintelui raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, după ce a fost atacat ieri cu verde de briliant de un membru al PACE.

„Medicii încearcă să-i administreze medicamente care ar urma să-i amelioreze starea de stres, panică și șoc și să-i stabilizeze tensiunea arterială. Paralel, dumnealui vede foarte rău, pentru că ochiul drept a fost traumat și nu vede deloc cu el, și ochiul stâng vede foarte puțin. Medicii aseară i-au administrat toate medicamentele pentru urgență. Astăzi s-a întrunit consiliul medical care a elaborat o stradegie de tratament și diagnostificări pentru a avea un tablou clar. Verde de briliant afectează foarte mult mucoasa ochilor, deocamdată nu avem o diagnoză clară, pentru că totul este acutizat, inflamat. După ce medicii vor ameliora această stare va fi mai ușor de localizat această traumă și să determine în ce stare este ochiul drept și ochiul stâng”,a declarat deputata Platformei DA, Arina Spătaru.

Totodată, deputata a precizat că Platforma DA oferă asistență pe marginea chestiunilor juridice, iar toate rezultatele medicale vor fi atașate la procesul penal care a fost inițiat de IP Sîngerei.

Toate aceste acte sunt pregătite pentru a evalua o expertiză medico-legală, pentru că din discuția mea cu comisarul raionului Sîngerei, toate actele vor fi atașate la ancheta penală care a fost pornită pe acest caz. Toate aceste video-uri distribuite de membrii PACE, la fel, vor face o bază juridică legală. De asemenea, noi, colegii din Platforma DA i-am oferit ot suportul logistic și legal și consultări pe marginea chestiunilor juridice, pentru că dumnealui niciodată nu a avut o asemenea experiență.

Amintim că Inspectoratul de Poliție Sîngerei a pornit un proces penal, după ce vicepreședintele raionului Sîngerei Tudor Tutunaru a fost stropit cu verde de briliant de un membru al Partidului Acasă Construim Europa, liderul căruia este Gheorghe Cavcaliuc.

Liderul  Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, spune că este o „decizie asumată” a PACE, acțiunea colegilor săi din partid de a stropi cu verde de briliant pe șeful CES Sîngerei, care s-a vaccinat împotriva Covid-19. În semn de protest față de cei„care fac abuz de funcții”, Cavcaliuc susține că și alți funcționari riscă să pățească la fel.

Amintim că ieri, 6 aprilie, liderii Platformei DA au reacționat dur după ce membrul formațiunii, vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, a fost murdărit cu verde de briliant de către membri ai Partidului Acasă Construim Europa, în plină stradă, acuzându-l că „s-a vaccinat anti-Covid fără rând”. „Pentru ce am luptat toți acești ani? Ca să revină penalii? Uitați-vă ce fac din oameni!”, a scris deputata Inga Grigoriu pe pagina sa de Facebook. „Hienele!”, a comentat și președintele Platformei DA, Andrei Năstase. Cu o reacția a ieșit și deputata Arina Spătaru, care e din Bălți, acolo unde s-a întâmplat incidentul.


Pub