Principală  —  IMPORTANTE   —   Reacția PACE, după reținerea membrului…

Reacția PACE, după reținerea membrului formațiunii, care l-a stropit pe vicepreședintele raionului Sângerei cu verde de briliant. Conducerea raionului: Este un fapt total inadmisibil într-un stat democratic

sursa foto: Partidul Acasă Construim Europa/Facebook

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) a venit cu o reacție după ce procurorii l-au reținut pe președintele Organizației Teritoriale al formațiunii „PACE” la Sângerei, care l-a stropit pe vicepreședintele raionului Tudor Tutunaru cu verde de briliant. Aceștia condamnă acțiunile procurorilor și cer eliberarea președintelui organizației teritoriale a partidului.

Între timp, conducerea raionului Sângerei a venit cu un mesaj de susținere pentru vicepreședintele Tudor Tutunaru. Aceștia speră că „făptașii acestui act de violență vor fi trași la răspundere conform legislației R. Moldova”.

„Cum și era de presupus, ,,cumătrul’’ și în acest caz a intervenit la procurorii care l-au reținut abuziv, pe președintele PACE OT Sîngerei, dl Tudor Balan. Pentru o acțiune politică care a avut drept scop sensibilizarea societății asupra sistemului putred și corupt utilizat în interesul propriu de către funcționarii publici. Condamnăm acțiunile abuzive ale procurorilor din Sîngerei, în special a procurorului Zaharia, care acționează la comanda politică și cerem eliberarea imediată a deținutului politic, dl Tudor Balan. Totodată, cerem procurorilor să ne informeze despre măsurile luate în cazul sesizării de către PACE, despre faptul că mai mulți funcționari publici, făcând abuz de funcția deținută, s-au vaccinat ei, rudele și prietenii lor, cu vaccinul destinat medicilor”, susțin reprezentanții PACE.

Între timp, conducerea raionului Sângerei au venit cu un mesaj de susținere pentru vicepreședintele Tudor Tutunaru. Aceștia speră că „făptașii acestui act de violență vor fi trași la răspundere conform legislației R. Moldova”.

„Conducerea raionului Sîngerei, în persoana președintelui raionului dl Grigore Corcodel, vicepreședinților dl Iulian Erimei, dl Ion Bîrsanu, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, dl Gheorghe Brașovschi, consilieri raionali, lideri ai partidelor politice din raion și aleși locali, condamnă printr-o declarație acțiunile josnice întreprinse de reprezentanții Partidului PACE, în adresa vicepreședintelui raionului, dl Tudor Tutunaru. În seara zilei de 06.04.2021, dumnealui a fost stropit cu verde de briliant pe cap și față. Asemenea acte instigă violență și atac neîntemeiat la persoană, fapt total inadmisibil într-un stat democratic. Exprimăm toată susținerea noastră, vicepreședintelui raionului Sîngerei, dl Tudor Tutunaru, dorindu-i multă sănătate și recuperare grabnică. Ne punem toate speranțele că făptașii acestui act de violență vor fi trași la răspundere conform legislației Republicii Moldova”, susține conducerea raionului Sângerei.

Procurorii l-au reținut pe președintele Organizației Teritoriale al formațiunii „PACE” la Sângerei, care l-a stropit pe vicepreședintele raionului Tudor Tutunaru cu verde de briliant. Tudor Balan urmează să fie audiat.

Procuratura raionului Sângerei a inițiat miercuri, 7 aprilie două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”. Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare de până la 5 ani.

Vicepreședintele raionului Sângerei Tudor Tutunaru a fost stropit cu verde de briliant peste față, marți, 6 aprilie, de un reprezentant al Partidului „Acasă Construim Europa”, formațiune condusă de Gheorghe Cavcaliuc.

„PACE va pedepsi fiecare funcționar corupt, care și-a permis să se vaccineze în detrimentul medicilor. Nu este de tolerat așa comportament. Am acționat în numele poporului”, a spus un membru al formațiunii PACE, într-o transmisiune live pe Facebook, marți, 6 aprilie.

Vicepreședintele raionului Sângerei Tudor Tutunaru a recunoscut că s-a vaccinat vineri, 26 martie, deși nu făcea parte din categoria persoanelor care trebuie să fie imunizate în această perioadă, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. Mai mult, Tutunaru a îndemnat locuitorii raionului să se vaccineze împotriva noului tip de coronavirus, fără a sta în rând.