00:22:17 26.04.2024
Stiri

Dodon, NOSTALGIC după vremurile de până la 7 aprilie 2009: „7 aprilie va rămâne ca o pagină rușinoasă în istoria Moldovei, ca un eveniment de care le este jenă să vorbească până și celor care au profitat sau încă profită de acea lovitură antistatală”

Actualitate 07.04.2021 10:51 Vizualizări1252 Autor: Ziarul National


Dodon, NOSTALGIC după vremurile de până la 7 aprilie 2009: „7 aprilie va rămâne ca o pagină rușinoasă în istoria Moldovei, ca un eveniment de care le este jenă să vorbească până și celor care au profitat sau încă profită de acea lovitură antistatală”

Liderul socialiștilor Igor Dodon este nostalgic după vremurile de până la 7 aprilie 2009, atunci când ocupa o funcție importantă în Guvernul comunist al Zinaidei Greceanîi, premierul care a amenințat protestatarii sinceri că polițiștii vor folosi armele de foc împotriva lor.

Dodon nu a ezitat să îndrepte săgeți către Maia Sandu, care l-a învins la alegerile prezidențiale de la finele anului trecut.

„Adevărata valoare a zilei de 7 aprilie 2009 au arătat-o anii care au urmat după acea lovitură. Ghimpu, Filat și Plahotniuc au guvernat țara zece ani, împreună sau pe rând. S-au furat miliarde, au fost ruinate bănci, s-au închis școli și a fost cedat Aeroportul (Maia Sandu a coparticipat activ), a crescut corupția și sărăcia, au emigrat zeci de mii de tineri, au rămas depopulate satele, am cedat o parte din teritoriu Ucrainei, au fost și sunt organizate răpiri de oameni. Lista faptelor negre e lungă”, a scris Dodon într-o postare pe Facebook.

CITIȚI și Mesajul Maiei Sandu, la 12 ani de la tragicele evenimente din 7 aprilie 2009: „Nu au suportat niciun fel de consecințe nici judecătorii care au emis sentințe de condamnare a tinerilor, nici polițiștii care au bătut oamenii în coridoarele morții...”

Socialistul susține că pe 7 aprilie 2009 ar fi fost o lovitură de stat, iar cetățenii ar recunoaște acum că până la 2009 s-a trăit mai bine sub regimul lui Voronin.

„Iar azi oamenii recunosc, în sfârșit, că până în 2009 în Moldova s-a trăit mai bine. Chiar și unii activiști ai maidanului de atunci au înțeles greșeala, cu mintea moldoveanului cea de pe urmă. 7 aprilie 2009 va rămâne ca o pagină rușinoasă în istoria Moldovei, va rămâne în memoria colectivă ca un eveniment de care le este jenă să vorbească până și celor care au profitat sau încă profită politic de acea lovitură antidemocratică și antistatală. Apropo, cum se simte doamna Maia Sandu în clădirea distrusă de colegii ei politici pe 7 aprilie și reparată apoi cu greu?”, a întrebat Dodon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md