14:29:51 25.04.2024
Stiri

FOTO // Comuna Vatici din raionul Orhei este complet iluminată, datorită echipei Partidului „ȘOR”: „Pentru Vatici este o zi simbolică, deoarece a fost învins întunericul”

Actualitate 07.04.2021 13:23 Vizualizări848 Autor: Ziarul National
FOTO // Comuna Vatici din raionul Orhei este complet iluminată, datorită echipei Partidului „ȘOR”: „Pentru Vatici este o zi simbolică, deoarece a fost învins întunericul”


Comuna Vatici din raionul Orhei a fost complet iluminată. Asta după ce satul cu același nume, din componența acestei comune, dispune acum de un sistem modern de iluminare stradală. Astfel, toate cele trei localități din comună și anume Vatici, Tabăra și Curchi au lumină pe străzi, datorită implicării echipei Partidului „ȘOR”.

În satul Vatici din comuna Vatici au fost montate circa 300 de corpuri de iluminat de tip LED, pe o rețea electrică cu lungimea de circa 10 kilometri. De asemenea, la Vatici, au fost modernizate două transformatoare de curent electric și au fost schimbați circa o sută de piloni.

Cei aproximativ 2000 de locuitori ai comunei Vatici sunt bucuroși că cele trei sate sunt complet iluminate, se arată într-un comunicat de presă al Partidului „ȘOR”.

„Până acum ne luminam calea cu lanternele sau cu telefoanele. Acum va fi luminos pe străzi pe timp de noapte, iar noi vom fi în siguranță”, spune o localnică.

Iar o profesoară afirmă că ori de câte ori trebuie să meargă noaptea pe străzi, avea nevoie de un însoțitor. De acum încolo va fi, însă, altfel. „Pentru Vatici este o zi simbolică, deoarece a fost învins întunericul”, spune învățătoarea.

La rândul său, primarul comunei Vatici, Dumitru Ciobanu, a declarat următoarele: „Lumea este bucuroasă că s-a finalizat acest proiect. Până acum, în satul Vatici era lumină doar pe unele porțiuni din centrul satului, iar acum toate străzile sunt iluminate. Acest sistem contribuie la sporirea confortului și siguranței populației din comună”.

Totodată, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, inițiatorul proiectului privind iluminarea străzilor din localitățile din țară susține că acesta face parte din politica formațiunii, care se axează pe fapte concrete. „Încă o comună cu sistem modern de iluminat public înseamnă încă un pas făcut spre sporirea confortului oamenilor din satele raionului Orhei. Echipa noastră este singura care construiește și face lucruri cu adevărat importante pentru cetățeni, chiar dacă e o perioadă dificilă. Noi nu facem politică deșartă, ci una bazată pe fapte, facem o politică constructivă”, a transmis deputatul Ilan Șor.

Iluminarea localităților demonstrează că echipa lui Ilan Șor își îndeplinește angajamentele asumate, a menționat vicepreședintele Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber.

„Finalizarea proiectului de la Vatici este încă un succes al nostru odată. Așa cum a promis liderul nostru, noi, pas cu pas, și în ritmuri rapide, finalizăm unul după altul proiectele de infrastructură – sisteme de iluminat public stradal, renovarea drumurilor, a grădinițelor, punctelor medicale”, a spus Tauber.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, afirmă că în procesul de implementare a proiectelor în sate există o susținere puternică din partea echipelor locale. „Mulțumim domnilor primari, întregului corp de consilieri locali și raionali și, bineînțeles, îi mulțumim domnului Ilan Șor, deputat pe circumscripția 18, unde este amplasată și comuna Vatici”, a spus Țurcanu.

Deputatul Partidului „ȘOR”, Igor Himici, spune că aprinderea luminilor pe străzile satului Vatici este un eveniment minunat. „Chiar dacă este complicat și e pandemie, Partidul „ȘOR” continuă să-și onoreze promisiunile. În frunte cu liderul nostru, Ilan Șor, vom ridica țara din genunchi, iar cetățenii vor trăi în condiții decente”, a afirmat parlamentarul.

Deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Grigore Repeșciuc, fost primar al orașului Căușeni, a spus că ar fi oportun să fie făcut un transfer de proiecte de la Orhei și în raionul Căușeni. „Cred că de la Orhei trebuie preluate în special proiectele sociale, de susținere a populației”, a menționat deputatul.

La alegerile locale din 2019, Partidul „ȘOR” a obținut, în raionul Orhei, 29 din cele 38 de mandate de primar. În total, raionul Orhei are 74 de sate și comune. Partidul „ȘOR” și-a luat angajamentul să implementeze proiecte de iluminat stradal în peste o sută de localități din țară. Concomitent cu iluminatul stradal, aleșii locali ai formațiunii derulează alte câteva proiecte importante de dezvoltare a infrastructurii în satele țării, conchide sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md