15:38:29 28.03.2024
Stiri

Cetățenii R. Moldova, pe cont propriu sau se SALVEAZĂ cine poate. Premierul interimar Ciocoi îi îndeamnă pe moldoveni să treacă Prutul și să se VACCINEZE împotriva COVID-19

Actualitate 07.04.2021 15:44 Vizualizări1812 Autor: Ziarul National
Cetățenii R. Moldova, pe cont propriu sau se SALVEAZĂ cine poate. Premierul interimar Ciocoi îi îndeamnă pe moldoveni să treacă Prutul și să se VACCINEZE împotriva COVID-19


Premierul interimar Aureliu Ciocoi îi îndeamnă pe moldovenii cu cetățenie română să treacă Prutul să se vaccineze în România, deoarece R. Moldova pășește doar acum în etapa a doua din Programul național de vaccinare. Până acum, autoritățile R. Moldova nu au achiziționat nicio doză de vaccin anti-COVID-19.

„O să-i grăbiți pe cei care au cetățenia română să treacă cât mai repede și cât mai des Prutul ca să se vaccineze acolo?”, a fost întrebat premierul interimar, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Citește și: Nu toți moldovenii vor fi vaccinați din contul statului, AVERTIZEAZĂ Dodon. Socialistul nu știe exact când vor ajunge la Chișinău cele 120 de mii de doze „Sputnik V”, dar a decis deja că GUVERNUL va cumpăra 500 de mii de doze de vaccin rusesc

„Eu îi îndemn pe cetățenii noștri să caute orice posibilitate de a se vaccina atâta timp cât noi încă suntem la etapa întâi, etapa a doua din Programul național de vaccinare. Evident că ne dorim să avem suficiente vaccinuri în așa fel încât să deschidem posibilitatea de a se vaccina oricărui doritor. Mai mult decât atât, suntem acum în situația de a examina posibilitatea deschiderii posibilității și de import comercial de vaccinuri în R. Moldova, deși este un lucru extrem de dificil, dacă noi, autoritatea statului, nu putem achiziționa, deocamdată, vaccinuri prin negocieri directe cu producătorii din simplul motiv că nu sunt, pe piața internațională nu există loturi disponibile”, a recunoscut Ciocoi.

Citește și: FOTO // Familia Botgros s-a VACCINAT la Iași: Cine e blonda misterioasă de lângă Corneliu Botgros

Astfel, premierul a menționat că trebuie de oferit posibilitatea clinicilor private să aducă vaccinul în R. Moldova.

Citește și: „Suntem pe cont propriu”. R. Moldova a intrat „stare de urgență” fără să fi procurat măcar o doză de VACCIN, iar tot mai mulți DEPUTAȚI aleg să se imunizeze în România: „Ne ajută șansa apartenenței de lumea românească”

„Căutăm toate posibilitățile ca să aducem cât mai multe vaccinuri în R. Moldova, dar, totodată, trebuie să le oferim posibilitatea și agenților comerciali, dacă pot și dacă găsesc vaccinuri disponibile, să le aducă în R. Moldova, în așa fel încât și clinicile private să înceapă procesul de vaccinare contra plată. Sunt foarte mulți doritori care își așteaptă rândul..., care ar fi disponibili să achite contravaloarea vaccinului doar pentru a se vaccina cât mai rapid ei, dar și membrii familiilor lor”, a mai adăugat Ciocoi.

Citește și: Nici DEPUTAȚII nu mai au încredere în statul R. Moldova? Un alt parlamentar a ales să se VACCINEZE în România: „Am citit atent planul de imunizare și am constatat că NU prea există un plan”

De menționat că în R. Moldova au ajuns până acum puțin peste 100 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19. Cea mai mare parte dintre aceste doze de vaccin, peste 70 de mii, au fost donate de România. Celelalte doze au ajuns la Chișinău prin intermediul platformei COVAX.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md