(foto) „Holocaust prin turul de studiu Elie Wiesel”, eveniment care onorează viața și memoria milioanelor de evrei uciși în timpul genocidului

Foto: Janek Skarzynski/AFP

America House Chisinau alături de American Councils Moldova vă invită joi, 8 aprilie la ora 15.00 la un eveniment online despre Holocaust prin turul de studiu Elie Wiesel.

Holocaustul a fost o crimă împotriva umanității atât de oribilă, încât comunitatea națiunilor a jurat să nu uite niciodată, pentru ca astfel de atrocități să nu se mai repete.

Respectarea Zilei Comemorării Holocaustului, cunoscută și sub numele de Yom HaShoah, onorează viața și memoria celor șase milioane de evrei care au fost uciși în timpul Holocaustului și a milioanelor de alte victime ale persecuției naziste. În 2021, Yom HaShoah are loc pe 8 aprilie.

Cu această ocazie, America House Chișinău, în parteneriat cu American Councils Moldova, invită pe toți să participe la un Facebook Live dedicat Zilei Memorării Holocaustului împreună cu:

# Cristian Vlas – cercetător al violenței politice, student al Programului de Microscholarship Access 2014;

# Marius Chirtoacă – student la drept în anul patru, absolvent al programului de schimb FLEX 2015.

Ambii au participat la cea de-a 4-a ediție a turului de studiu Elie Wiesel și vor vorbi despre impresiile și experiența lor de învățare pe parcursul cursului.

Elie Wiesel Study Tour este un program premiat la Gala Tineretului din România, care oferă ocazia de a înțelege forțele politice, sociale și culturale care au creat și perpetuat Holocaustul, de asemenea care le permite să vadă ororile din Auschwitz în mod direct și care își propune să sporească înțelegerea participanților la regimurile nedemocratice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente