(video) A subapreciat puterea apei. Momentul când un SUV Mitsubishi este “luat pe sus” de un mic râu dintr-o junglă

Imaginile de mai jos au ajuns a fi distribuite intens în comunităţile online ale pasionaţilor de off-road şi arată unele greşeli făcute în trecerea unui râu. În context se poate afirma că niciodată nu trebuie subapreciată sau subestimată puterea unor ape curgătoare, iar recomandarea producătorului în privinţa capacităţii de trecere printr-un vad de apă trebuie respectată. În caz contrar şoferul trebuie să-şi asume toate riscurile şi eventual urmările.

Incidentul cu pricina s-a întâmplat de curând într-o junglă din Republica Dominicană. Capacitățile off-road ale unui vechi Mitsubishi Montero/Pajero nu s-au dovedit a fi suficiente pentru a ajunge de pe un mal pe altul, astfel încât mașina s-a blocat la mijloc şi pur și simplu a fost dusă de curenţi.

La prima vedere traversarea unui râu cu o astfel de lăţime mică nu ar fi trebuit să genereze probleme. SUV-ul a fost condus până spre mijlocul râului şi nu a mai putut înainta. Cel mai probabil sub apa murdară s-a ascuns o groapă în care a şi ajuns.

Partea-i din față a ajuns în direcţia curentul principal, a cărui forță a fost suficientă pentru a întoarce mașina de-a lungul albiei. După aceea, șoferul şi SUV-ul nu s-a mai putut, astfel încât împreună au început să plutească, uneori chiar întorcându-se și plonjând în apă până deasupra capotei.

Din fericire nimeni nu a fost rănit. Maşina de teren s-a blocat la o distanţă de câţiva zeci de metri în aval, iar pasagerii săi au putut ieşi pe acoperișul mașinii. Nu se cunoaşte dacă ulterior a mai fost recuperată.

Conform datelor oficiale, adâncimea vadului de apă prin care poate trece această generaţie Montero/Pajero este de 600 mm.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/