Tranzacții cu automobile și un bun imobil nou // Averile vicepreședintelor Curții Supreme de Justiție în 2020

Cătălina Boico
07/04/2021

Vicepreședintele Curții Supreme de Justiție, Tamara Chișca-Doneva și Nadejda Toma, și-au vândut anul trecut automobilele. Reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice au analizat declarațiile de avere și interese personale pentru 2020 ale celor două magistrate și au aflat ce sume le-au intrat în conturi și ce achiziții au făcut.

Nadejda Toma, numită recent în funcția de vicepreședintă a Curții Supreme de Justiție, în 2020 a devenit proprietară a unui bun imobil cu suprafața de 16 metri pătrați. Pentru această achiziție a scos din buzunar 95.361 de lei. Magistrata a declarat un salariu de la CSJ în mărime de 338 de mii de lei, la care se adaugă veniturile obținute din activitatea didactică, cifrate la 6.900 de lei. Alte 59 de mii de lei au ajuns în bugetul familiei sub formă de indemnizații, iar după vânzarea automobilului judecătoarea s-a ales cu încă 20.000 de lei. Pensia soțului Nadejdei Toma pentru 2020 constituie 34.400 de lei.

Familia celeilalte vicepreședinte a Curții Supreme de Justiție, Tamara Chișca-Doneva, a intrat anul trecut în posesia unui automobil de model Dacia Duster în valoare de 130 de mii de lei. În 2020, judecătoarea a avut venituri totale de peste un milion de lei, din salariul său și al soțului, alocații, indemnizații, pensie și din vânzarea unui automobil. La bancă, Chișca-Doneva păstrează 17.747 de euro și circa 61 de mii de lei.

Cătălina Boico
07/04/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii