fbpx

„Nu știu cât mai rezist”. Ciocoi nu mai are răbdare să-și încheie mandatul la șefia Guvernului: Consumă enorm sănătate și nervi

Aureliu Ciocoi abia așteaptă să-și încheie mandatul de premier interimar, însă spune că nu poate demisiona pe timpul stării de urgență și, chiar în lipsa acestei stări, nu poate da bir cu figuții în situația complicată în care se află Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nu este ușor. Recunosc că e un lucru care consumă enorm și sănătate, și nervi, și stres, dar dacă am acceptat să preiau funcția de prim-ministru interimar în acest guvern, repet, guvern demis, pentru că R. Moldova, începând cu 23 decembrie 2020, nu are Guvern”, a declarat el într-un interviu pentru Europa Liberă.

Întrebat dacă s-a împăcat cu gândul că va duce interimatul până la aflarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate, Ciocoi a răspuns că niciodată nu s-a gândit că acest interimat ar putea să dureze mai mult de trei luni.

Doamne ferește dacă mai mult de un an! Doamne ferește dacă mai mult de șase-șapte luni! R. Moldova are nevoie de un guvern cu mandat deplin, indiferent de circumstanțele în care va fi numit acest Guvern, fie că în urma unor alegeri parlamentare anticipate sau fie în urma unor negocieri politice în urma unor negocieri politice în interiorul Parlamentului”, a spus oficialul.

Dacă depun mandatul înainte de termen, ar însemna că dau bir cu fugiții și atunci ce o să spună lumea, că nu s-a isprăvit, s-a temut? Dacă am intrat în horă, trebuie să dansez până la capăt. Dar, repet, păcat, că nu este un lucru benefic pentru R. Moldova să continuăm cu un Guvern interimar, în lipsa unor pârghii și a posibilității de a contracta asistență financiară externă, atât de necesară pentru asigurarea dezvoltării R. Moldova!”, a mai spus Aureliu Ciocoi.

Vedeți cum e, vine Ciocoi dintr-o parte, îi vin toate pietrele în cap. Vine Ciocoi din altă parte – oricum, pietrele sar în capul lui Ciocoi. Ciocoi acum e un fel de țap ispășitor, fiind în situația de a-și asuma toate problemele acestui stat, indiferent din care direcție vin pietrele”, a adăugat acesta.

Nu știu cât mai rezist, sincer. […] Politic corect ar fi să spun că atâta timp cât va fi nevoie. Pur omenește, mi-aș dori cât mai repede să se termine această incertitudine politică, ca și R. Moldova să intre pe făgașul dezvoltării normale. Pentru că noi avem nevoie de dezvoltare, și una foarte rapidă”, a precizat el.

ZUGO precizează că nu este pentru prima dată când premierul interimar face astfel de declarații. La începutul lunii martie, adică la două luni după accederea în funcție, Aureliu Ciocoi declara că abia așteaptă să scape de șefia interimară a Executivului. „Îmi doresc foarte mult să transmit altcuiva cheia de la biroul meu”, a comentat acesta.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button