/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Explicațiile primite de Ministerul de Externe de la Ambasada de la Moscova, în legătură cu live-ul lui Dodon

missing
07 aprilie 2021, ora 22:14

Ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe, Aureliu Ciocoi, a anunțat că a primit explicații de la Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, în legătură cu live-ul pe care liderul socialiștilor, Igor Dodon, a spus că la făcut de la sediul ambasadei de la Moscova. 

„Din câte a relatat ambasadorul Vladimir Golovatiuc Ministerului Afacerilor Externe, acțiunea care a fost în sediul ambasadei Republicii Moldova a fost una neașteptată și pentru dumnealui. El în perioada respectivă era cu secretarul de stat al ministerului în pline consultări cu partenerii de la Ministerul rus de Externe. Dumnealui a sunat preventiv, a spus că intenționează să vină la ambasada Republicii Moldova dar nu a specificat că vrea să facă și live-ul acela. El ca atare nici nu a fost în sediul ambasadei, emisiunea a fost difuzată din Casa de Oaspeți”, a spus Aureliu Ciocoi, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

În urma acestui incident, ministrul în exercițiu a spus că a semnat o circulară pentru toate misiunile diplomatice în care a atras atenția că nu se acceptă solicitări de la politicieni care nu sunt cu funcții oficiile în structurile statale, dar se acceptă solicitări de acest gen doar de la membrii Parlamentului care sunt în vizită oficială în țara respectivă și doar în baza unui demers scris pe numele ambasadorului.

Igor Dodon a plecat la Moscova în data de 1 aprilie, la o oră de la instituirea stării de urgență în țară pentru următoarele 60 de zile. Ulterior, site-ului oficial al așa – zisei administrații prezidențiale de la Tiraspol, a anunțat că Vadim Krasnoselski a ajuns miercuri seară în Capitala Federației Ruse.

Politicianul nu a renunțat la emisiunea sa nici chiar dacă a plecat la Moscova pentru două zile. Igor Dodon a filmat înregistrarea în incinta Ambasadei Republicii Moldova la Moscova. În aceste condiții, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a solicitat explicațiile de rigoare de la misiunea noastră diplomatică de la Moscova.

Liderul PSRM s-a arătat uimit de nemulțumirile apărute după ce a filmat una dintre edițiile emisiunii sale tradiționale în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Rusia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram