‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVinurile din Moldova au intrat în topul celor mai bune vinuri străine din Rusia

Vinurile din Moldova au intrat în topul celor mai bune vinuri străine din Rusia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția „Roskacestvo” a finalizat primul studiu la scară largă privind vânzările de top cu vin importat în Rusia. Experții au evaluat 126 de vinuri din 13 țări în gama de prețuri de până la 1.500 de ruble pe rafturile magazinelor rusești, transmite infomarket.md.

Pozițiile pentru analiză au fost selectate pe baza rezultatelor activității analiștilor, care au identificat pentru fiecare dintre țări – lideri în importurile de vin în Rusia – cele mai populare probe cu o circulație de 183 de mii până la 11 milioane de litri care au importate în Federația Rusă pe parcursul unui an.

Cercetarea a fost efectuată de o comisie de degustare, totul fiind organizat transparent, experții nu cunoșteau nici o marcă de vinuri sau țări de origine. Drept rezultat, vinurile moldovenești incluse în rating au primit o apreciere bună de la experți: vin alb de masă demi-dulce „Muscatel” seria „Letto” (producător „Issi Spirits”, Moldova) și vin roșu de masă demi-dulce Kvint classic Merlot, seria „Clasic” (producător „Issi Spirits”).

Printre țările de top, în ceea ce privește numărul de eșantioane prezentate în studiu (țările clasice ale lumii vechi ale vinificației mondiale: Spania, Italia, Franța), cel mai mare scor mediu a fost atribuit pentru vinurile din Spania (deși concurenții Italia și Franța – au fost inferioare spaniolilor doar cu puțin). După cum au remarcat analiștii, 39% dintre vinuri au obținut peste media sondajului și au depășit 81 de puncte pe o scară de 100 de puncte.

În „clasamentul național”, vinurile din Noua Zeelandă și Portugalia au prezentat cea mai înaltă calitate (totuși, nu au fost multe în studiu – doar 3 și, respectiv, 4 probe). Experții au apreciat, de asemenea, vinurile moldovenești (2 poziții în rating).

Potrivit Roskacestvo, cel mai bun vin din studiu, cu un scor de 85,01 puncte, a fost vinul roșu sec din Italia – Oro Dei Sani Passo Rosso Terre di Chieti. Primele 3 vinuri roșii seci includ și 2 vinuri spaniole: Crianza Rioja Gran Familia și Castillo Santa Barbara Reserva. Cel mai bun vin roșu demisec este Le Grand Noir Cabernet Sauvignon din Franța. Vinurile roșii demisec din Chile au fost, de asemenea, foarte apreciate de experți: Espiritu de Chili Carmenere și Sunrise Cabernet Sauvignon. Dintre vinurile roșii demidulce, potrivit experților, merită menționate Vizconde de Begijar din Psania și clasicul Kvint din Moldova. Vinurile roșii demidulci georgiene populare nu au fost evaluate de experți.

‹ adv ›

Dintre vinurile albe seci, experții au remarcat cele mai mari raitinguri: Taka Sauvignon Blanc Marlborough (Noua Zeelandă), Le Grand Noir Chardonnay (Franța), Brancott Estate (Noua Zeelandă). Cele mai bune note la categoria alb demisec au fost prezentate de: Cielo Puglia Trebbiano Pinot Grigio (Italia), Epicuro Pinot Grigio Terre Siciliane IGP (Italia) și Mare Alta Blanc (Portugalia). Cele mai interesante vinuri albe semidulce din studiu au fost Santa Luz Alba Moscato (Chile) și Liebfraumilch Rhenhessen Peter Mertes (Germania).

Printre vinurile roz au fost foarte apreciate mărci precum Mare Alta vinho verde Rose (Portugalia), Sanprimo Rosato Puglia (Italia), Mateus rose (Portugalia).

Martini Prosecco a devenit liderul printre vinurile spumante uscate și brut. Topul 3 include încă 2 vinuri spumante din Italia – Masconi Prosecco DOC și ISSI Prosecco. Dintre vinurile cu o dulceață mai mare, cel mai bun a fost spumantul dulce – Gancia Asti (Italia), pe locul doi s-a clasat semidulce Moscato Corte Dei Rovi (Italia). Spumantul Cinzano Asti a intrat, de asemenea, în topul liderilor.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›