image
Sursa foto: mai.gov.md

Interlopul Gheorghe Orlov, achitat de Judecătoria Chișinău, Buiucani, și pus imediat în libertate // DOC

Interlopul Gheorghe Orlov, alias Jora, extrădat la sfârșitul anului trecut de către autoritățile din Ucraina și învinuit de procurori de participație și acțiuni de șantaj în proporții deosebit de mari, a fost achitat printr-o deciziei a Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, și eliberat din arest la domiciliu.

Sentința motivată va fi pronunțată în ședință publică la 28 aprilie. Sentința va putea fi atacată în ordine de apel la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 15 zile de la pronunțarea sentinței motivate.

„Se achită Nazariuc Gheorghe de învinuirea în comiterea infracțiunii prevăzute de art.art.42 alin.(2) și (3), 189 alin.(6) Cod penal al Republicii Moldova, pe motiv că faptele imputate acestuia nu întrunesc elementele componenței de infracțiune”, se arată în sentința pronunțată de judecători.

Gheorghe Nazaruc, alias „Jora”, este și mâna dreaptă a liderului criminal Grigore Caramalac, alias Bulgaru. El a fost condamnat în Federația Rusă pentru atac armat. A fost eliberat dintr-o închisoare din Rusia, iar în preajma alegerilor prezidențiale a venit, cu avionul, în Republica Moldova.

A aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău pe 13 noiembrie 2020, iar în timpul controlului vamal, polițiștii de frontieră nu au întreprins nicio acțiune de reținere.

Noutăţile partenerilor

comentarii: