image
Sursa foto: BIZGU EDUARD

O nouă ședință nocturnă la Parlament convocată de Greceanâi; Printre membrii Guvenului s-a aflat și primarul Ion Ceban

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanâi a convocat din nou membrii Guuvernului în exercițiu pentru a discuta evoluția situației pandemice, eficiența noilor restricții și procesul de vaccinare în RM. Ședința a avut loc în seara zilei de 5 aprilie, unde de această dată a fost prezent și primarul municipiului Chișinău Ion Ceban.

Zinaida Greceanâi a menționat că acțiunile autorităților centrale și locale trebuie să asigure protecția vieții și sănătății locuitorilor. Potrivit Președintelui Parlamentului trebuie urgent achiziționate vaccinuri suficiente pentru imunizarea în masă a oamenilor.

De asemenea, oficialii au abordat situația social-economică din țară prin prisma stării de urgență, declarată de Parlament, în perioada 1 aprilie – 30 mai pe întreg teritoriul țării. În context, membrii Executivului au informat despre acțiunile întreprinse și cele care urmează, analizând posibile măsuri de susținere economică atât a sectorului de afaceri, cât și a fiecărui cetățean în parte.

Amintim că ședințele nocturne la Parlament convocate de Zinaida Greceanâi au loc de lal începutul lunii martie. În seara de 1 martie, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanâi, a convocat membrii Guvernului în exercițiu, în frunte cu Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, într-o ședință, solicitând identificarea de urgență a posibilității de achiziționare a unui lot de 1 milion de doze de vaccin pentru vaccinarea cetățenilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: