image
Sursa foto: lesechos.fr

36 de mii de doze AstraZeneca vor fi distribuite centrelor de vaccinare din RM, în următoarele zile

În depozitele ANSP-ului la moment sunt 36 de mii de doze de vaccin AstraZeneca. Acestea urmează a fi distribuite centrelor de vaccinare din Republica Moldova în zilele următoare, a specificat Alexei Ceban, în cadrul unei conferințe.

Responsabilul de la ANSP a precizat că, în etapa a doua de imunizare, au fost vaccinate până acum peste 11 mii de persoane cu boli cronice, persoane care au peste 60 de ani, angajați din educație, securitate și asistența socială.

Potrivit epidemiologului, o nouă tranșă de seruri anti-COVID-19 ar urma să ajungă la Chișinău la mijlocul sau sfârșitul lunii aprilie.

Ninel Revenco, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, a ținut să amintească că Agenția Europeană a Medicamentului a concluzionat că beneficiile vaccinurilor AstraZeneca depășesc riscurile de efecte secundare posibile. Responsabila a menționat că în țările în care are loc vaccinarea împotriva noului coronavirus a scăzut numărul de îmbolnăviri și de decese provocate de complicații COVID-19. La etapa a doua de vaccinare, care a pornit recent în Republica Moldova, vor fi imunizate în mod prioritar persoanele care au peste 60 de ani, dar și cele cu maladii cronice.

Noutăţile partenerilor

comentarii: