/VIDEO/ Cavcaliuc, după ce membrii partidului l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei: Este o decizie asumată

06 aprilie 2021, ora 23:05

După ce vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, a fost stropit cu verde de briliant de membrii Partidului Acasă Construim Europa (PACE), condus de fostul șef IGP, Gheorghe Cavcaliuc, pentru că acesta s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19 înaintea medicilor, Cavcaliuc a venit cu o reacție. Potrivit lui, acțiunea este una asumată, iar alți funcționari publici care la fel s-au vaccinat înaintea medicilor riscă să pățească la fel.

În cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8, Gheorghe Cavcaliuc a justificat acțiunea membrilor partidului pe care îl conduce ca un semn de protest față de funcționarii care „fac abuz de putere”.

„Noi am urmărit în ultima perioadă de timp că funcționarii fac abuz de funcția înaltă pe care o dețin și se vaccinează  cu vaccinul care este destinat medicilor doar să își salveze viața lor. Eu consider mai scumpă viața medicilor. Noi am decis ca un apel și un protest din numele poporului și al medicilor în privința acestor funcționari care își permit să se vaccineze înainte. Domnul Tutunaru, ca vicepreședinte al raionului Sângerei, care este din partea PPDA, a făcut și el acest abuz în serviciu, s-a vaccinat pe ascuns, făcând uz de funcția pe care o are în detrimentul medicilor. De aceea, colegii mei din PACE, astăzi, l-au vopsit cu verde de briliant. Este ca un protest din partea medicilor și au marcat această persoană care s-a vaccinat înaintea lor”, a explicat Gheorghe Cavcaliuc.

În replică, deputatul Vasile Năstase l-a îndemnat pe liderul PACE să renunțe la „asemenea provocări”, menționând că decizia privind dreptul de a se vaccina îi revine justiției.

„Trebuia să dați cu acid sulfuric sau gaze lacrimogene, domnule Cavcaliuc, dvs. la chestii de acestea vă pricepeți din perioada lui Plahotniuc când i-ați lins ciobotele. Luati-vă gentulița și plecați din R. Moldova că dvs. o să stați la pușcărie pentru toate porcăriile pe care le-ați făcut. Dacă s-a vaccinat corect sau nu domnul Tutunatu, asta poate să o spună numai justiția. Nu sunteți judecător, nu sunteți anchetator. Cum vă permiteți așa ceva? I-a dat cu verde de briliant în ochi. Omul stă la spital. Vă dați seama ce faceți? Încetați asemenea provocări, sunteți un om care aveți niște epoleți pe umăr”, a declarat Vasile Năstase în platoul TV8.

„Este o decizie asumată a partidului și toți  funcționarii din țara asta care s-au vaccinat înaintea medicilor au făcut abuz de funcțiile lor, vor fi vopsiți cu verde de briliant de membrii partidului PACE ca oamenii să-i cunoască că ei sunt niște trădători”, a adăugat președintele Partidului PACE.

„ Tutunaru s-a vaccinat cu ultima doză rămasă după vaccinarea tuturor medicilor. A fost acordul de la MSMPS (n. red. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale). Toate aceste documente există. Ve-ți avea un proces de judecată și ve-ți pierde lamentabil. Omul acesta nu a atentat la doza nimănui”, a spus în replică deputatul PPDA, Vasile Năstase.

Prezent la emisiunea „Întreabă Ghețu”, analistul politic Corneliu Ciurea a menționat că vaccinarea funcționarilor din administrația publică locală fără a fi incluși în prima etapă de vaccinare este o problemă.

„Mulți oameni, inclusiv din administrația publică locală, se vaccinează încălcând regulile și asta este o problemă”.

Totodată, analistul politic, Anatol Țăranu susține că într-un stat democratic, aceste acțiuni ar fi determinate de ratingul scăzut al partidului. Mai mult de atât, acesta este de părere că formațiunea ar putea fi „scoasă în afara legii”, acesta fiind catalogat drept un apel la violență.

„Este un gest de disperare din partea acestui partid, după toate probabilitățile credeau că foarte repede se vor afirma pe scena politică, vor avea prestație, vor fi îmbrățișați. Când au văzut că situația nu este chiar așa, sunt nevoiți să caute procedee neordinare pentru a se afirma. Ei au ales o cale foarte nefericită. Vă spun cu siguranță că, dacă acest lucru s-ar fi întâmplat într-o țară democratică și unde justiția funcționează ca la carte, în câteva zile acest partid ar fi fost scos în afara legii. Fiind că el a luat o decizie politică, este un apel la violență”, a declarat Anatol Țăranu în platoul TV8.

Precizăm că, membri ai Partidului PACE al cărui președinte este Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe Tudor Tutunaru, vicepreședinte al raionului Sângerei, membru al Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA). Aceștia susțin că au recurs la acest gest în semn de protest, din cauza că acesta s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19 cu una dintre dozele destinate medicilor.

Potrivit Arinei Spătaru, deputată PPDA, Tutunaru este internat la spital, iar din cauza soluției cu care a fost stropit, acesta riscă să își piardă vederea.

Mai jos puteți urmări emisiunea „Întreabă Ghețu” de la TV8, iar declarațiile liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, și ale deputaților prezenți în platou le puteți vedea de la ora 1:21.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram