Curtea de Apel a respins cererea privind plasarea în arest a Mariei Tertea, prinsă în flagrant cu mită

Curtea de Apel Chișinău a respins contestația Procuraturii Anticorupție prin care s-a insistat ca judecătooarea Maria Tertea de la Judecătoria Chișinău, prinsă în flagrant cu mită, să fie cercetată în arest preventiv.

Foto:
Prin urmare, conducătorul agentului economic care i-a oferit judecătoarei mită - va sta în arest la domiciliu timp de o lună, iar magistrata care a luat mită va rămâne în libertate.

Magistrata a fost reţinută în flagrant, acum două săptămâni, într-un dosar pornit de Procurorul General, în baza unor informații, potrivit cărora, aceasta ar fi pretins 16 mii de dolari SUA de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătoarei, aceasta fiind reținută și învinuită de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.

La demersul Procuraturii Anticorupție magistrata a fost suspendată provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizată.

Urmărirea penală continuă, iar Procuratura va reveni cu detalii suplimentar.

Miercuri, 31 martie, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis demersul Procuraturii Anticorupție (PA) privind suspendarea din funcție a judecătoarei Maria Tertea, care este învinuită de trafic de influență, până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizată.


Pub