(video) Ședința CMC s-a încheiat: Ce proiecte au fost votate și aprobate de consilierii municipali

Ședinta extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău, începută pe 30 martie, a continuat astăzi, 6 aprilie. Consilierii locali s-au luat la pumni, vineri, 2 aprilie, nemulțumiți de votarea Planului Urbanistic Zonal de la Botanica și cel cu privire la implementarea Regulamentului Local de Urbanism. 

Foto: UNIMEDIA

(12:31) Ședința CMC a luat sfârșit. 

(11:41) În timp ce consilierii discută despre construirea stațiilor de așteptare consilierii municipali „au alte activitați mai importante”: miroase flori, stau în telefon, se râd, discută, stau cu căști în ureche, vorbesc la telefon.

(11:22) Persoanele responsabile de anumite subiecte ce ține de prezentarea rapoartelor cu privire la situația la zi în cazul unui dosar de judecată și un alt subiect privire la compania Epamedia, raportează informația de la tribuna CMC.

(11:17) Proiectul de decizie despre operarea unor modificări în configurația lotului cu numărul cadastral 0100420022 (din str. Columna, 60). 2016 (862 m.p) nu a întrunit numărul necesar de voturi după ce proiectul a fost votat de 14 conselieri, iar 17 s-au abținut. 

(11:09) Proiectul de decizie despre operarea unor modificări în configurația lotului de pământ din str. S. Timoșenco, 14 (proprietar, dl Aurel Ciuclea) 2016 (569 m.p.) nu a întrunit numărul necesar de voturi după ce proiectul a acumulat 21 de voturi pro. 

(11:01) Proiectul de decizie  cu privire la reperfectarea relațiilor funciare de locațiune a lotului de pământ din str. Ion Creangă, 10/6 cu Firma comercială de producție „DOBROMAX” S.R.L. 2013 (2081 m.p.), respinsă după ce 38 de consilieri au votat împotriva sau s-au abținut. Consilierii au propus ca în ședințele următoare să se propună un proiect de decizie prin care în spațiul menționat să se construiască un teren de joacă pentru copii. 

(10:50) Proiectul de decizie cu privire la stabilirea relațiilor de superficie contractuală cu dl Victor Marianco asupra lotului de pământ str. Hristo Botev, 4/5 2018 (3300 m.p.) , aprobat cu 30 de voturi cu pro de consilierii municipali. 

(10:30) A fost votat proiectul de decizie cu privire la stabilirea relațiilor de superficie contractuală asupra lotului de pământ din Calea Moșilor, 27, cu Societatea cu răspundere limitată „ACHIRA-GRUP”. 2019 (445 m.p.) 

(10:27) Proiectul de decizie cu privire la stabilirea relațiilor de superficie contractuală asupra lotului de pământ din Calea Moșilor, 27, cu Societatea cu răspundere limitată „ACHIRA-GRUP”. 2019 (445 m.p.) se examinează în ședință. Consilierii PAS nu vor participa la votarea suviectelor funciare.

(10:20) Valerii Klimenko susține că astăzi ședința s-a întrunit cu încălcarea Regulamentului CMC. Consilierul din partea Partidului „Șor” propune ca ședința de astăzi să nu fie plătită. 

„Când ai bani în sacoșă, nu-ți trebuie salariu. Alți oameni trăiesc doar din salariu”, a declarat Grădinaru.

Urmărește live:


Amintim,vineri 02 aprilie, au avut loc altercații la ședința CMC între aleșii locali de la PAS, PSRM și Platforma DA. Consilierii s-au luat la pumni și au înjurat, nemulțumiți de votarea Planului Urbanistic Zonal de la Botanica și cel cu privire la implementarea Regulamentului Local de Urbanism. 


Pub