În plină pandemie se plimba fără mască pe o stradă din capitală. Un tânăr, amendat cu 2.000 de lei

Un tânăr a fost amendat cu 2.000 de lei, după ce a fost surprins de carabinieri în timp ce se plimba fără mască de protecție pe o stradă din capitală. Potrivit bărbatului, cazul a avut loc pe 3 aprilie curent. 

Foto: Colaj: Facebook/chisinau.fail

Imaginile video și mărturiile tânărului au fost distribuite pe o rețea de socializare.

„Mă plimbam pe strada Maria Dragan, recunosc că nu aveam masca în general cu mine. Oamenii umblă tot fără mască, se apropie doi carabinieri, care nici nu s-au prezentat și îmi spun: „Domnule, puneți-vă masca pe față”. Eu le răspund: „Nu am masca în general cu mine, mă duc să o cumpăr de la farmacie nicio problemă”. Ei îmi spun: „Sunteți obligați să aveți masca cu dumneavoastră”. Cum adică obligat ? Dar dacă nu o ai, trebuie să o cumperi nu? Oamenii primesc avertizare, dar eu sunt cu stea în frunte și trebuie amendă”, spune tânărul.

Tânărul spune că, ulterior, a fost dus la comisariat cu o mașină de poliție. Acesta mai spune că în video-ull pe care l-a filmat pe ascuns, se vede cum un polițist tot nu purta masca, apoi a început să mănânce ceva în grabă. 

„Polițistul a scris procesul, însă eu i-am spus că nu sunt de acord și nu semnez, la care el îmi răspunde că va fi nevoit „să îmi pună amenda maximală de 5.000 lei. „Puneți”, a răspuns tânărul, după care polițistul a zis că poate să aplice o amendă de 1.000 lei ce poate fi achitată la jumătate. Ce-i cu joaca asta? Ba 2.000, ba 5.000, ba 500 Eu nu am fost de acord și mi-a pus 2.000 lei amendă. Voi scrie contestație la judecătorie”, a mai adăugat tânărul.



Contactată de UNIMEDIA, ofițera de presă a poliției capitalei, Natalia Stati, a declarat că purtatul măștii este obligatoriu, atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise. Pentru nerespectarea măsurilor amenda e de la 2000 la 5000 de lei.

Purtarea măștilor în toate spațiile, atât de tip închis, cât și deschis, rămâne a fi o obligatorie în municipiul Chișinău, potrivit ultimei hotărâri adoptate de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică din Chișinău.



Pub