20:14:59 28.03.2024
Stiri

SCANDAL DIPLOMATIC? Ce spune ministrul interimar de Interne de la Chișinău despre faptul că ucraineanul Ceaus ar fi fost trecut peste frontieră în portbagajul unei mașini ce aparține Ambasadei Ucrainei în R. Moldova

Actualitate 06.04.2021 10:10 Vizualizări2251 Autor: Ziarul National
SCANDAL DIPLOMATIC? Ce spune ministrul interimar de Interne de la Chișinău despre faptul că ucraineanul Ceaus ar fi fost trecut peste frontieră în portbagajul unei mașini ce aparține Ambasadei Ucrainei în R. Moldova INDEX/Telegram
Nicolae Ceaus, după răpire


Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, l-a convocat în această dimineață pe ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, pentru a discuta despre „cazul ieșit din comun” privind răpirea de pe teritoriul Republicii Moldova a cetățeanului ucrainean Nicolae Ceaus pe 3 aprilie curent.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că Pavel Voicu i-a povestit lui Ciocoi exact ceea ce a declarat și ieri în cadrul unei conferințe de presă vizavi de acest caz.

Noutatea o reprezintă comentariul ministrului interimar de Interne în ceea ce privește o informație publicată ieri pe un canal de Telegram apropiat socialiștilor, potrivit căreia fostul judecător ucrainean care se ascundea în R. Moldova de justiția din statul vecin ar fi fost transportat peste graniță în portbagajul unei mașinui ce aparține Ambasadei Ucrainei la Chișinău - un automobil „Toyota RAV 4”.

Pavel Voicu nu a confirmat, dar nici nu a infirmat acest lucru.

„Ca răspuns la informațiile apărute în spațiul public despre faptul că o mașină cu numere diplomatice a trecut prin coridorul verde fără control vamal, ministrul a precizat că transportul diplomatic are statut special, prevăzut de convențiile și acordurile internaționale, și nu pot fi supuse verificărilor”, cităm din comunicatul de la Guvern.

Ministrul i-a mai spus premierului interimar că instituțiile de drept au adunat probe, au găsit trei automobile care au fost utilizate în răpirea persoanei, au stabilit traseul deplasării infractorilor și a stabilit cercul de persoane implicate. Totodată, o persoană a fost reținută.

CITIȚI și INVESTIGAȚIE // Înțelegerea Palohtiuc-Poroșenko: Cum a fost evacuat de la Kiev și a ajuns la Chișinău judecătorul ucrainean prins cu mită de 150 de mii de euro în borcane. Rolul lui Dorin Damir și al unui afacerist moldovean stabilit în Ucraina

Poliția și procurorii au stabilit un cerc de persoane cucetățenia altui stat care au intrat în R. Moldova începând din 23 martie curent, inclusiv în ziua producerii răpirii: „Informațiile despre aceste persoane sunt verificate minuțios sub diferit aspect. Instituțiile statului au obținut până la ora actuală mai multe probe relevante în dosarul pornit, inclusiv înregistrări video, înscrisuri și amprente digitale”.

Pavel Voicu a mai spus că „mizează mult” pe o colaborare bună cu structurile de drept din Ucraina în acest caz.

Menționăm că Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale a pornit o cauză penală cu privire la răpirea fostului judecător ucrainean, anunțat în căutare încă în anul 2017 de către autoritățile de la Kiev, după ce a fost prins cu mită de 150 000 de euro, bani puși în borcane și îngropați în propria curte.

Autoritățile de la Kiev, care au solicitat în repetate rânduri extrădarea lui Ceaus, nu au comentat deocamdată acest caz.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md