20:21:55 28.03.2024
Stiri

Oficiali ai FMI, BM și UE, inclusiv guvernatorul Băncii Naționale a României, alături de Banca Națională a Moldovei

Actualitate 06.04.2021 15:17 Vizualizări1267 Autor: Ziarul National
Oficiali ai FMI, BM și UE, inclusiv guvernatorul Băncii Naționale a României, alături de Banca Națională a Moldovei


Banca Națională a Moldovei (BNM) în parteneriat cu instituții reprezentante ale societății civile cu activitate în domeniul analizei economice va organiza miercuri, 7 aprilie, o masă rotundă la tema „Rolul unei bănci centrale în modernizarea societății – provocări în economiile emergente”.

La eveniment vor lua cuvântul Octavian Armașu, guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Mugur Isărescu, guvernator al Băncii Naționale a României, Rodgers Chawani, reprezentant permanent al Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova, Anna Akhalkatsi, director al biroului Băncii Mondiale în Moldova, și Peter Michalko, șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Evenimentul vine în contextul abordărilor și standardelor în acest sens acceptate de băncile centrale și va reuni, alături de conducerea BNM, participanți de rang înalt ai Băncii Naționale a României, Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale, Uniunii Europene, experți în politici economice din Republica Moldova.

CITIȚI și Dodon dă ORDIN de la Moscova să se umble la REZERVELE BNM. Socialistul propune să se scoată din banca centrală peste un MILIARD de dolari: „Acest lucru este posibil în perioada stării de urgență, prin decizia CSE”

În cadrul mesei rotunde preconizate vor avea loc dezbateri despre echilibrul macromonetar drept o premisă importantă pentru dezvoltarea economiilor emergente, cele mai bune practici ale țărilor europene în consolidarea sectorului financiar-bancar, premisele create de criza Covid pentru lărgirea mandatului de țintire a inflației în țările emergente, rolul BNM în contextul crizei pandemice, transparența și calitatea acționarilor din sistemul bancar din Republica Moldova și ale subiecte de interes public.

„Banca Națională a Moldovei își realizează rolul său principal, asigurând menţinerea unei inflaţii reduse şi stabile - o adevărată provocare, mai ales, pentru economiile emergente. Măsurile întreprinse de BNM în acest sens sunt posibile în condiții de activitate independentă a băncii centrale și, alături de reformele desfășurate cu succes pentru a consolida capacitatea sectorului bancar al țării noastre, au o însemnătate social-economică importantă, menite să amelioreze calitatea vieții populației”, a subliniat guvernatorul Octavian Armașu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md