05:17:52 20.04.2024
Stiri

România analizează răspândirea noilor tulpini de coronavirus în R. Moldova: Au fost preluate primele probe pentru secvențiere

Actualitate 06.04.2021 15:58 Vizualizări1094 Autor: Ziarul National
România analizează răspândirea noilor tulpini de coronavirus în R. Moldova: Au fost preluate primele probe pentru secvențiere
Poză simbol


Grupul MedLife urmează să facă o evaluare a situației epidemiogice în țările aflate la graniță cu România, iar Republica Moldova, aflată în scenariu roșu, este prima pe listă, anunță compania într-un comunicat de presă.

Reprezentanții MedLife au anunțat că vor continua programul de secvențiere pentru a monitoriza evoluția pandemiei la nivel național și pentru a anunța în timp util autoritățile în privința noilor tulpini apărute.

Mai mult, compania a precizat că urmează să facă o evaluare a situației epidemiologice la nivel regional, prin secvențierea probelor provenite din țările vecine, pentru a identifica eventualele riscuri din zonele de tranzit.

„În paralel cu monitorizarea pandemiei la nivel național, ne-am propus să luăm pulsul din punct de vedere epidemiologic în țările aflate la graniță cu România pentru a informa autoritățile în timp util asupra unor eventuale riscuri din zonele de tranzit. Primele probe pe care le-am dat deja în lucru sunt cele provenite din Republica Moldova. Dincolo de dorința de a amplifica eforturile și acțiunile de sprijin în lupta cu pandemia oferite Republicii Moldova de către autorităților române, ne propunem să oferim informații relevante cu privire la evoluția noilor tulpini la granița de est a României. Secvențierea probelor o vom realiza exclusiv din fonduri proprii, fiind o continuare a demersului nostru social în scop de monitorizare a pandemiei”, a declarat Mihai Marcu, președinte și CEO al Grupului MedLife, citat de g4media.ro.

Amintim că tulpina britanică a noului coronavirus a fost descoperită în R. Moldova după ce mai multe probe au fost expediate și analizate la un laborator din Germania.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md