395 de persoane au fost vaccinate fără rând împotriva COVID-19 în prima etapă a campaniei de imunizare

121

395 de persoane au fost vaccinate în prima etapă de imunizare deși nu erau lucrători medicali, asistenți sociali sau persoane din centre de plasament, a anunțat astăzi, Ninel Revenco, coordonatorul campaniei de vaccinare, în cadrul unei conferințe de presă.

Ninel Revenco, a menționat că nu este de competența acestora să vină cu vreo decizie privind sancționarea acestor persoane.

„Într-adevăr au fost menționate aceste 395 de persoane care au fost înregistrate la alte categorii și asta presupune că în prima etapa, alte categorii deja nu pot fi. Această etapă include persoanele din sistemul medical, asistențe sociali, ori acele persoane care sunt în centrele de plasamente și odată ce au fost incluse la alte categorii presupune că deja au fost abateri. Analiza a demonstrat că nu întotdeauna s-a respectat ordinea înregistrării. Noi ca și comisie vă comunicăm mersul campaniei, dar concluziile și deciziile le va lua ministerul”, a menționat Revenco.

Amintim că, reprezentanții ANSP au anunțat că până în prezent, în Moldova au fost vaccinate 50 410 persoane, reprezentând 1,5 % din populația generală. Potrivit lor, din totalul de doze distribuite, 14 teritorii administrative precum Călărași, Cimișlia, Dubăsari, Leova, Nisporeni, Orhei, Rezina, Rîșcani, Sîngerei, Soroca au finalizat dozele distribuite și așteaptă următoarea distribuție de vaccinuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente