(video) Un elev a construit un şasiu de maşină din lemn cu detalii uimitoare. Are toate mecanismele care funcționează

Simas Snežko a construit un şasiu de maşină din lemn în miniatură ca proiect de fizică în clasa a XI-a. Construcția poate uimi prin faptul că are toate mecanismele necesare şi esenţiale ale unui automobil autentic, inclusiv frâne cu disc!

https://www.youtube.com/watch?v=qFu-Wer1dQg
https://youtu.be/goQIoBzp4pU

De obicei, creatorii unor astfel de modele sunt limitați la mecanismul de direcție operaţional și la câteva lucruri simple, însă la proiectul lui Simas Snežko acestea sunt detaliate și funcționează ca şi cele din realitate, fie că este vorba despre o transmisie manuală cu trei trepte, un diferențial deschis sau frâne hidraulice cu disc. 

La motorul V8 cu un “volum de 170 cm3” pistoanele se mișcă, dar structura din lemn nu poate genera deocamdată tracțiune pentru a pune roţile în mişcare. Cu toate acestea, tânărul intenționează să rezolve această problemă și să facă mașina să meargă. 

Între timp, el ajustează funcționarea vitezometrului și a altor senzori din mașină. De exemplu, odometrul contorizează deja distanţa în metri, iar drept sursă de energie se foloseşte motorul electric al unei maşini de găurit. 

Totul s-a făcut până la această etapă practic fără modelare computerizată, deși în viitor modelul ar trebui să aibă un corp, iar aici este deja indispensabil fără programe de proiectare. Apropo, nodurile “mecanice” au fost lubrifiate cu săpun obișnuit și ceară de la lumânări.

Vezi cum a făcut şi:

https://www.youtube.com/watch?v=qROJ4-3n5FQ
https://www.youtube.com/watch?v=ePqS48CR0tM
https://www.youtube.com/watch?v=Vg_wGBTIavM
Wooden 3 speed + reverse gearbox at high RPM from r/EngineeringPorn

Working wooden speedometer from r/EngineeringPorn

Cmentariile sunt închise