(video) S-a vândut la licitaţie singurul Shelby Cobra 427 Super Snake S/C existent pe planetă

Acum câteva zile s-a vândut la licitaţie singurul Shelby Cobra 427 Super Snake S/C (CSX 3015) care există pe planetă în zilele noastre. Maşina sport de culoare albastră aparţinea cândva însuşi lui Carroll Shelby.

Automobilul a plecat la noul proprietar pentru 5.5 milioane de dolari în schimb!

https://www.youtube.com/watch?v=MQnvogCBep4

Carroll Shelby a construit doar două exemplare Super Snake, cel din imagini fiind pe bază de 427 Cobra Competition. Celălalt (CSX 3303) era făcut pe baza modelului stradal şi se găsea în proprietatea Shelby American ca mașină de PR. Shelby American l-a vândut ulterior către S&C Motors din San Francisco, care l-a vândut apoi clientului lor, un oarecare Tony Maxey. Maxey şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier cu implicarea acesteia, căzând de pe o stâncă în Oceanul Pacific.

Maşina din imagini este pusă în mişcare de un impunător V8 de 7.0 litri şi cu două compresoare mecanice marca Paxton. V8-ul produce 800 de cai putere şi poate accelera decapotabila de pe loc şi până la 97 de km/h în doar 3.0 secunde.

De notat este că agregatul nu este cuplat la o cutie de viteze mecanică, cum au marea majoritate a modelelor Shelby Cobra asamblate, ci la una automată în trei trepte. Tracţiunea este pe puntea din spate.

Se menționează că aproape toate piesele auto sunt originale. În plus, nu a suferit niciodată o restaurare completă – mașina sport a fost doar reîmprospătată pentru a fi menţinută într-o stare cât mai aproape de cea din fabrică.

https://www.youtube.com/watch?v=yYO9-lhhJzk

În ianuarie, casa Mecum a licitat un alt Shelby 427 Cobra Roadster din 1965, care aparținea la fel lui Shelby. Mașina cu caroserie neagră și interior negru a fost vândută cu 5.94 milioane de dolari.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/