Exclusiv: Camerele de monitorizare a traficului din afara Chișinăului nu vor funcționa prea curând

Astăzi, o bună parte din mass-media locală a citat un canal de Telegram deschis relativ recent, de câteva luni, în care s-a publicat în opinia moderatorului o informaţie “exclusivă” care nu prea corespunde adevărului. Datele au fost preluate şi distribuite intens şi în grupuri de Viber/Facebook, de parcă s-ar fi anunţat data sfârșitului lumii.

Conform unei surse AutoBlog.MD din interiorul instituției menţionate, care şi-a dorit să rămână în anonimat, informaţiile lansate de canalul de Telegram cu pricina sunt false! În primul rând pentru că o astfel de listă nu a fost dată publicității printr-o autoritate oficială, iar componența acesteia (lista locaţiilor) nu a fost încă bătută în cuie (majoritatea locaţiilor din lista de mai sus sunt doar din centrul ţării).

În prezent se desfăşoară un concurs-licitaţie prin care se va selecta o companie care va propune la un preţ avantajos servicii de instalare a camerelor noi și a echipamentului necesar acestora. Ulterior, după selectarea câştigătorului va urma un proces de metrologie a dispozitivelor de luat vederi şi deocamdată nu se cunoaşte exact dacă acestea vor include şi radare.

Astfel spus, informaţia că o listă întreagă de camere se vor conecta într-o zi din luna mai nu este adevărată. În realitate ar urma să se întâmple până la sfârşitul anului curent dacă nu vor interveni careva schimbări.

Vezi şi:

https://autoblog.md/guvernul-a-aprobat-un-proiect-prin-care-preda-camerele-de-supraveghere-a-traficului-unei-companii-private/

Cmentariile sunt închise