fbpx

Autoritățile recunosc: Circa 400 de persoane au fost vaccinate în afara rândului

395 de persoane au fost imunizate în prima etapă de vaccinare anti-COVID deși nu erau lucrători medicali și nu făceau parte din categorii cu prioritate, a anunțat marți, 6 aprilie, coordonatorul Campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vezi și: Maia Sandu cere numele celor imunizați în afara listei: 688 de oameni, care s-au vaccinat cu Pfizer sunt din categoria „neamuri”

Ninel Revenco a precizat că aceste persoane au fost înregistrate ca „alte categorii” și nu ar fi trebuit să fie vaccinate în prima fază, iar lucrătorii medicali care i-au imunizat au admis abateri.

Analiza autorităților a arătat că în unele centre de vaccinare nu întotdeauna s-a respectat ordinea înregistrarii. „E regretabil când cineva dorește să se vaccineze în afara rândului și decide să meargă peste persoanele cu risc sporit de infectare”, a spus Revenco.

Acesta a adăugat că Ministerul Sănătății urmează să decidă dacă cei vinovați de situație vor fi sau nu sancționați pentru acțiunile lor.

Citește și: Circa 11.000 de persoane au fost vaccinate contra COVID-19 la a doua etapă de imunizare. Platforma pentru programare, deja creată

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button