/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Autoritățile anunță că au identificat aproximativ 400 de persoane care s-au vaccinat cu abateri

missing
06 aprilie 2021, ora 18:10

Autoritățile anunță că au identificat 395 de persoane care s-au vaccinat în afara rândului sau au trecut prin procedura de imunizare cu abateri. Asta, deși anterior, președinta Maia Sandu declara că numărul persoanelor vaccinate “din categoria neamuri” ar fi de două ori mai mare. Chiar și așa, Agenția Națională de Sănătate Publică nu ne-a putut spune ce funcții au persoanele care s-au imunizat cu abateri și nici dacă acestea vor fi sancționate.

Așadar, responsabilii au evitat să spună cine sunt și ce funcții ocupă cele 395 de persoane, care s-ar fi vaccinat cu abateri de la regulă. Aceștia susțin, însă, că acest lucru este explicabil, iar o comisie specială va veni cu un șir de recomandări, pentru a putea evita astfel de situații în viitor.

Între timp, în stoc au rămas doar 36 de mii de doze de vaccin AstraZeneca. Alte loturi de ser ar urma să ajungă în decursul lunii curente. Cei de la Agenția Națională de Sănătate Publică declară, însă, că nu posedă date privind livrarea vaccinul Sputnik-V, despre care Igor Dodon zicea că va ajunge la Chișinău în a doua jumătate a acestei săptămâni.

Anterior, președinta Maia Sandu declara că 688 de oameni ar fi primit prima doză de Pfizer, întrucât ar fi rude cu persoane influente sau cu cele care nemijlocit participă la organizarea procesului de vaccinare. Alte 139 de persoane ar fi angajați ai instituțiilor statului, care s-ar fi imunizat în afara etapei corespunzătoare.

Atunci, șefa statului a calificat lucrurile ca fiind rușinoase și „o dovadă de corupției” și a declarat că va sesiza Procuratura Generală. Contactați de TV8, reprezentanții procuraturii ne-au spus că, deocamdată, nu au înregistrat vreo solicitare în acest sens. Potrivit datelor prezentate de autorități, la o lună de la începutul campaniei de vaccinare, doar 1,5% din cetățenii Republicii Moldova au fost imunizați.

De asemenea, în 14 teritorii administrative, au fost finalizate dozele distribuite. În prezent, în Republica Moldova se desfășoară cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19. Sunt eligibile persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, cu comorbidități și cele care sunt implicate în serviciul public. de Poliție

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram