image
Sursa foto: Pixabay

Cum arată revenirea la viața normală în Israel, după ce jumătate din populație a fost vaccinată: „Un miracol de Paște”

Campania de vaccinare a fost un succes în Israel, unde jumătate din populație a fost imunizată cu ambele doze de vaccin. Acum Israelul se îndreaptă spre finalul pandemiei şi se deschide aproape în totalitate. Restaurante aglomerate, cozi lungi la cafenele, artiști care cântă pe stradă și cumpărători care intră și ies din magazine.

Toate aceste scene au început să reapară în Israel, după aproape un an de restricții dure cauzate de pandemia de Covid-19. Acum totul pare să revină la normal și asta datorită faptului că jumătate din populație a fost imunizată cu ambele doze de vaccin, scrie The media Line. Oamenii par mai fericiți și mai plini de viață, iar pe chipul lor se poate vedea speranța.

Drept rezultat, rata de infectare a scăzut substanţial, iar vineri s-au înregistrat doar 251 de cazuri noi. În acest context, s-au deschis sălile de fitness, hotelurile, teatrele, magazinele și restaurantele, dar la acestea au acces doar persoanele vaccinate sau cele care au imunitate în urma infectării. Chiar și granița cu Egiptul s-a redeschis, permițând sutelor de israelieni vaccinați să vină în vacanță în stațiuni aflate de-a lungul Mării Roșii.

„Copiii sunt încântați, s-au întors la școală. Oamenii sunt afară și afacerile prosperă. E minunat. E bine să fiu afară. Chiar se simte ca un miracol. Un miracol de Paște. ”, spune un locuitor al Ierusalimului.

„Mă distrez, mă distrez, mă distrez bine. După COVID, trebuie să ieși. Mulțumesc, Doamne, și binecuvântează-l pe Bibi (prim-ministrul Benjamin Netanyahu) pentru că ne-a adus vaccinurile.”, a spus altul.

Israelul are o populaţie de 9 milioane de oameni, din care jumătate s-au vaccinat cu ambele doze. Guvernul israelian își propune ca atunci când va fi aprobat și vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, să înceapă să vaccineze și această grupă de vârstă, scrie dcnews.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: