image
Sursa foto: jurnal.md

Geniștii Armatei Naționale au lichidat 50 de obiecte explozibile; Printre acestea, un proiectil cu o greutate de 500 de kg

Geniştii Armatei Naţionale au lichidat, în primele trei luni ale anului circa 50 de obiecte explozive de diferite tipuri, descoperite în localităţile din raioanele Ştefan Vodă, Criuleni, Căuşeni, Cimişlia, Anenii Noi, Hânceşti şi Ialoveni.

Potrivit ofiţerului superior al Serviciului de geniști, Ivan Cornegruţa, recent echipa de genişti a intervenit în localitatea Puhăceni din raionul Anenii Noi, unde muncitorii de la cariera de nisip din apropiere au descoperit o bombă de aviaţie cu o greutate de 500 de kg.

O altă misiune de deminare a fost înregistrată în satul Semionovca din raionul Ştefan Vodă, unde geniştii au identificat două proiectile de artilerie de calibru 122 mm, depistate de localnici pe un câmp arabil din apropierea localităţii.

Totodată, Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare” a neutralizat patru proiectile în satul Bardar, raionul Ialoveni, satul Cioara, Hânceşti, oraşul Căuşeni şi orăşelul Sângera, din municipiul Chişinău.

Toate muniţiile, care datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, au fost transportate la centrele de instruire ale unităţilor pentru a fi distruse în condiţii de maximă siguranţă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: