image
Sursa foto: Profimedia

Marea Britanie demarează testarea în masă; Boris Johnson: „E foarte importantă!”

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, luni, că toată lumea din Anglia va putea face un test COVID-19 de două ori pe săptămână într-o nouă încercare de urmărire a evoluției pandemiei de coronavirus. Întrucât o mare parte din Europa intră în noi lockdown-uri pentru a aborda cazurile în creștere, Johnson a stabilit un plan eșalonat pentru a ușura restricțiile în următoarele luni, un impuls uriaș pentru una dintre cele mai afectate țări de pandemia de COVID-19.

„Pe măsură ce continuăm să facem progrese semnificative în ceea ce privește programul nostru de vaccinare și cu parcursul pentru reducerea restricțiilor în curs, testarea rapidă regulată este și mai importantă pentru a ne asigura că aceste eforturi nu sunt irosite”, a spus Johnson într-un comunicat.

Edward Argar, reprezentantul Ministerului Sănătății, a declarat că testele vor fi trimise direct la domiciliu sau întreprinderi ori preluate de la farmacii sau centre de testare. El a spus că este încrezător că oamenii se vor izola în cazul în care vor fi pozitiv, scrie dcnews.ro.

Testarea sporită îi va ajuta pe oficialii din domeniul sănătății să urmărească pandemia, întrucât țara se redeschide încet după un lockdown de patru luni. De asemenea, pașapoartele de vaccinare sunt în curs de aprobare pentru evenimente de masă, potrivit Reuters.

Noutăţile partenerilor

comentarii: