image
Sursa foto: jurnal.md

PSRM critică activitatea Maiei Sandu: „Cele 100 de zile pot fi caracterizate printr-un singur cuvânt – dezamăgire”

PSRM vine cu critici dure referitor la activitatea Maiei Sandu în cele o sută de zile de la preluarea mandatului de președinte.

Socialiștii susțin că în campania electorală actualul președinte a făcut foarte multe promisiuni, însă cele o sută de zile „pot fi caracterizate printr-un singur cuvânt – dezamăgire”.

La cât de mari erau așteptările, pe atât de amară e dezamăgirea cetățenilor, deoarece lucrurile în țară au evoluat într-o direcție proastă aproape la toate capitolele. Cu toții am văzut raportul pe care președintele Maia Sandu l-a prezentat vineri, un raport chinuit, în care dânsa încerca să justifice de ce nu a făcut absolut nimic din ceea ce le-a promis oamenilor. Însă problema cea mai gravă nu este că nu a făcut nimic, fiindcă era clar de la bun început că nu va fi capabilă, dar una e să nu faci nimic și alta este să faci acțiuni împotriva propriului popor, împotriva Constituției și să bagi țara în haos”, a menționat Vasile Bolea în cadrul unei conferințe de presă.

Mai mult deputații socialiști o acuză pe Maia Sandu că a sabotat ajutorul din partea României și din cauza acesteia, RM ar putea pierde suportul financiar de la FMI.

În mandatul cetățeanului român Maia Sandu, România a fost nevoită să oprească ajutorul financiar acordat țării noastre, din cauza că nu avem un guvern functional, pentru că președintele țării are preocupări electorale mai importante, decât nevoile cetățenilor. Maia Sandu practic a sabotat ajutorul românesc. Și nu se exclude că putem pierde și suportul financiar de la FMI, apoi și alte finanțări”, menționează PSRM.

PSRM afirmă că Maia Sandu a scăpat de sub contro criza pandemică și că prețurile au luat-o razna cu totul.

Criza pandemică este complet scăpată de sub control și, în comparație cu perioada mandatului președintelui Igor Dodon, azi avem săptămânal mii de înbolnăviri și sute de decese. În timp ce anul trecut aveam chiar scăderi ale prețurilor la carburanți, anul acesta avem creșteri record, așa ne integrează Maia Sandu în Europa. Curând o să plătim pentru un litru de combustibil ca în Europa”, spune deputatul.

Socialiștii au pomenit în raportul lor și despre agricultori, pensii, economie, politică externă dar și despre gardul de la Președinție.

Gardul Președinției cum a stat, așa și stă acolo. Culmea este însă explicația Maiei Sandu, de ce nu a scos până acum gardul, așa cum a promis în Campania electorală. Cică cei care trebuie să se ocupe de scoaterea gardului acum se ocupă de procurarea vaccinurilor anti-COVID-19”, se arată în raport.

Poziția PSRM față de raportul de activitate pentru primele 100 de zile al Maiei Sandu a fost expusă de deputații socialiști Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco, Grigore Novac și Petru Burduja în cadrul unui briefing.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: