image
Sursa foto: TCH

Rusia spune că „nu trebuie să fie nimeni alarmat” de trupele mobilizate în apropierea frontierei cu Ucraina

Kremlinul spune din nou că trupele mobilizate în apropierea frontierei cu Ucraina nu reprezintă nicio ameninţare, respingând astfel preocupările exprimate de Alianţa Nord-Atlantică și administrația americană, transmite Digi24.

„Armata rusă transferă militari pe teritoriul Rusiei în direcţia pe care o consideră necesară, pentru a garanta securitatea ţării. Nu trebuie să fie nimeni alarmat”, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de agenţia Tass, potrivit Mediafax.

„Rusia nu reprezintă ameninţări pentru nicio ţară din lume, nu reprezintă ameninţări nici pentru Ucraina”, a adăugat Peskov.

Alianţa Nord-Atlantică și-a exprimat preocuparea privind suplimentarea efectivelor militare ruse în apropierea frontierelor Ucrainei.

„Membrii Alianţei Nord-Atlantice împărtăşesc preocupările referitoare la activităţile militare ruse de amploare efectuate în interiorul şi în jurul Ucrainei”, a spus un oficial NATO citat de agenţia Reuters.

Și președintele american Joe Biden a reacționat, afirmând „sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în faţa agresiunii Rusiei care continuă în Donbas şi în Crimeea”.

Sprijin „neclintit” a fost promis și din partea Uniunii Europene pentru Kiev

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea în legătură cu mişcările de trupe rusești lângă Ucraina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: