image
Sursa foto: jurnal.md

A început selectarea candidaților la funcția de ombudsman

Comisia parlamentară specială, instituită de Comisia juridică, numiri și imunități, în comun cu Comisia drepturile omului și relații interetnice a inițiat procesul de selectare a candidaților la funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman). Candidații la funcția de avocat al poporului (ombudsman) pot depune personal, prin poștă sau prin e-mail, dosarul de participare la concurs, în perioada 1 – 20 aprilie inclusiv.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, candidatul la funcția de ombudsman poate fi persoana care: este cetățean al Republicii Moldova; nu este supusă unei măsuri de ocrotire judiciare sub forma tutelei; deține diplomă de licență sau echivalentul acesteia; are o vechime în muncă de cel puțin 10 ani și o activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omului; se bucură de o reputație ireproșabilă; cunoaște limba de stat și altele.

Concursul se va desfășura în condițiile Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman).

Maia Bănărescu, avocată a poporului pentru drepturile copilului, deține interimatul funcției de avocat al poporului până la numirea de către Parlament a unui nou ombudsman. Funcția a rămas vacantă după decesul ombudsmanului Mihail Cotorobai.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: