„Voi ați fost și rămâneți speranța oamenilor în cele mai dificile clipe ale vieții”: Mesajul șefului IGSU de Ziua Salvatorului

Ziua Salvatorilor este marcătă traditional la data de 5 aprilie. Cu această ocazie, șeful Inspectoratului General pentru Situații Excepționale  Mihail Harabagiu, dar și Poliția Republicii Moldova au  transmis câte un mesaj de felicitare prin care au subliniat importanța acestei profesii și au subliniat rolul indispensabil al salvatorilor în viața cotidiană.
Foto: Pavel Filip/ Facebook

„Doamnelor și domnilor salvatori!

Stimați colegi!

Astăzi marcăm sărbătoarea noastră profesională “Ziua Salvatorului”. Un eveniment care tradițional ne face să fim mândri că activăm în cadrul Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și servim poporului Republicii Moldova.

Ca și în fiecare an sărbătoarea profesională ne-a găsit în misiuni de salvare, în acțiuni de prevenire a situațiilor excepționale și în intervenții pentru ajutorarea persoanelor care au nevoie de noi.

Marcăm sărbătoarea cu evenimente solemne, întruniri cu colegii și veteranii, dar nu și în acest an. Pandemia a schimbat multe și din păcate aceasta nu s-a oprit la hotarele țării noastre, dar din contra a fost nemiloasă și față de noi.

În momentele dificile, salvatorii și pompierii au fost în prima linie implicați pentru a lichida situațiile excepționale, dar și pentru acordarea asistenței necesare medicilor și lucrătorilor medicali în lupta cu Covid.

Trecem împreună clipe dificile și tot împreună le  depășim și continuăm să luptăm pentru a da speranța oamenilor la viață, chiar și atunci când aceasta pare cu nu mai există.

Împreună am realizat misiuni de salvare, am prevenit situații de risc și am stat umăr la umăr pentru a recupera sinistrații din situații dificile.

Stimați colegi! greutățile și provocările ne-au unit mai mult, ne-au făcut mai puternici și ne-au mobilizat în realizarea misiunilor noastre. Activitatea noastră nu este una obișnuită, iar riscul și pericolul sunt termenii care ne definesc existența.

Dragi salvatori și pompieri! Sunt profund recunoscător fiecăruia dintre Dumneavoastră care faceți parte din echipa IGSU, întrucât voi sunteți garantul siguranței oricărei misiuni de salvare.

Curajul, devotamentul și sacrificiul sunt cuvintele care definesc personalitatea angajatului IGSU și care destoinic se potrivesc cu profilurile voastre.

Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua Salvatorului”, aduc sincere felicitări tuturor angajaților IGSU. Vă doresc să aveți putere și rezistență în toate intervențiile realizate contra cronometru, inspirație și abnegație în acțiunile de prevenire a situațiilor de risc și multă încredere în forțele voastre.

Voi ați fost și rămâneți speranța oamenilor în cele mai dificile clipe ale vieții”, a declarat șeful IGSU.

În același timp, Poliția Republicii Moldova a venit cu un mesaj de felicitare pentru colegii de la IGSU al MAI.

„La mulți ani IGSU, pentru că azi este despre voi, despre curaj și devotament! Salvatorii și Pompierii serbează, astăzi, Ziua Profesională!

Cu această ocazie, urăm tuturor colegilor salvatori și pompieri din toată țara, sănătate, inspirație și abnegație, satisfacții depline și eficiență în nobila menire!”, a scris Poliția Republii Moldova pe pagina oficială de Facebook.


Pub