Licitația pentru procurarea celor 100 de autobuze s-a încheiat: Care este compania câștigătoare și ce preț a fost propus

Compania producatoare de autovehicule MAZ din Belarus a fost desemnată câștigătoarea licitațiilor pentru achiziționarea celor 100 de autobuze pentru municipiul Chișinău. Oferta de preț este de 14 010 000 dolari cu 72 luni de garanție. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban, prin intermediul Facebook.

Foto: Ion Ceban/fb
În urma unei analize preliminare a membrilor comisiei de evaluare, ofertantul MAZ se situează pe primul loc conform criteriului de atribuire. Potrivit criteriilor de atribuire a contractului, a fost stabilit cel care se referă la calitate-preț. Grupul de lucru trebuie să analizeze în timpul apropiat documentația ofertanților și dacă aceștia corespund cerințelor tehnice, actelor obligatorii pentru calificare conform Fișei de date a Achiziției”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Totodată, conform cerințelor obligatorii, Primăria a dispus ca pe perioada garanției, câștigătorul va asigura deservirea autobuzelor din surse proprii, schimbul materialelor lubrifiante, filtrelor, curelelor, deservirea aparatelor de aer condiționat și materialelor consumabile necesare.

Astfel:
 MAZ a propus 14 010 000 USD cu 72 luni de garanție;
Isuzu 14 920 560 USD și 78 luni de garanție;
 Xiamen King Long 15 072 000 USD, 61 luni garanție;
 BMC 16 337 600 USD, 49 luni garanție;
Otokar 17 063 418 USD, 48 luni garanție;
Temsa 18 300 000 USD, 48 luni garanție.

„Acum suntem în așteptarea analizei ample a membrilor comisiei de licitație.
Toate procedurile ar lua ceva timp conform tuturor criteriilor de evaluare, perioadei de clarificări și termenul de contestare în caz de necesitate.
Îmi pare rău pentru faptul că nu am fost auzit și ascultat acum un an, când am putut procura autobuzele și acum puteau deja să fie puse în circulație pe străzile capitalei.Cei care au pierdut - suntem noi toți, când pe perioada pandemică nu avem transport suficient pentru cetățeni.
Săptămâna trecută a fost anunțată în paralel procedura de achiziție a autobuzelor cu parcurs, suntem în căutarea celor mai bune variante din toate țările.
Așteptăm propuneri bune pentru a procura astfel de autobuze în sumă de 50 de milioane de lei”,a conchis Ceban.


Pub