Tinere talente de canto academic – descoperite la Concursul Internațional „Alexei Stârcea”

Concursul Internațional „Alexei Stârcea” și-a premiat laureații la categoria canto academic în cadrul evenimentului de gală din 2 aprilie 2021, găzduit de Palatul Republicii din Chișinău.

Evenimentul se află la a XII-a ediție și este organizat de către Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” în parteneriat cu Mobiasbanca – OTP Group, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, Ministerul Culturii din R. Moldova și Uniunea Muzicienilor din Moldova.

Foto: Mobiasbanca

La concurs au fost înscriși în total 20 de tineri talentați din Republica Moldova, Ucraina, România - care și-au etalat talentul muzical în cele două etape ale concursului, iar cei mai buni au devenit laureați. Concurenții au prezentat arii și romanțe semnate de Alexei Stârcea și lucrări vocale din repertoriul muzical universal. Concursul s-a desfășurat în sala Palatului Republicii, fără public.

În acest an, juriul format din personalități notorii din țară și de peste hotare, a desemnat laureații, apreciind talentul tinerilor artiști:

• Locul I, Voce feminină – Adelina Diaconu, Voce masculină – Nicolae Iurcovschi

• Locul II, Voce feminină – Diana Turturica, Inga Lupu, Adriana Spunei, Voce masculină – Stanislav Voloșin

• Locul III, Voce feminină – Alexandra Propovici, Ala Haiut, Voce masculină – Gheorghe Severin, Mihail Mihăescu

De asemenea, au fost acordate diplome de mențiune, premii speciale, precum și premiul Familiei Stârcea.

Înmânarea Premiilor și Gala Laureaților din cadrul Concursului a avut loc la 2 aprilie 2021, fără spectatori dar cu aceleași emoții și atmosfera în care trăiește muzica și se valorifică talentele.

Prezentă la eveniment, Viorica Tudos, Şef Departament Comunicare şi Relații Publice, Mobiasbanca – OTP Group, a menționat: „Suntem onorați să fim partenerul Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” mai bine de cinci ani și să susținem Concursul Internațional de „Alexei Stârcea”, care perpetuă opera marelui compozitor și îmbogățește patrimoniul cultural cu tinere talente. Felicitări participanților pentru dedicare, muncă și frumosul împărtășit cu noi!”

Concursul reprezintă un tribut în memoria compozitorului, interpretului, pedagogului, Artistului Emerit al Republicii Moldova – Alexei Stârcea, având un statut internaţional șcare urmărește lansarea celor mai autentice talente din Republica Moldova, dar și de peste hotarele ei. 


MOBIASBANCA – OTP Group S.A., parte a unui grup financiar internaţional, este un angajator responsabil pentru circa 1000 angajați, o bancă de încredere pentru cei peste 168 000 clienți și un partener de încredere pentru societate, care investește în programe de educație financiară și voluntariat, susține sectorul sănătății, cultura și artele.


// console.log('no ads situation')