Parcare subterană pentru rezidenți și locuri de parcare gratuite pentru vizitatorii parcului Grădina Botanică

În noul proiect imobiliar din sectorul Botanica este aprobată amenajarea a cca 2200 locuri de parcare. Așadar, 70% dintre apartamente vor fi asigurate cu cel puțin un loc de parcare. De asemenea, vor fi locuri de parcare gratuite pentru vizitatorii parcului și locuri de parcare închise pentru cărucioare. 

Foto: Newton House

30-40% din blocajele de trafic obișnuit provin din faptul că șoferii creează obstacole pe drum în procesul de găsire a unui loc de parcare. Sistemele de parcare ineficiente duc la aglomerarea drumurilor și alte probleme pentru locuitori. 

Organizarea rațională a parcării este unul dintre factorii cheie în proiectarea unui cartier rezidențial modern și sigur. Din acest considerent, încă la etapa de implementare a proiectului NEWTON HOUSE GRĂDINA BOTANICĂ a fost prevăzută o suprafață generoasă destinată parcărilor subterane, care rezolvă problema plasării mașinilor rezidenților. De asemenea vor fi asigurate locuri de parcare gratuite pentru oaspeții parcului.

  • Locuri de parcare gratuite pentru vizitatorii parcului Grădina Botanică

Furnizarea de locuri de parcare a devenit o problemă din ce în ce mai sensibilă în ultimii ani. S-a dovedit că zona se confruntă cu un deficit de locuri de parcare, în special în sezonul cald, când numărul vizitatorilor în parc crește considerabil. 

Dezvoltatorul Newton House anunță amenajarea locurilor gratuite pentru vizitatorii parcului natural Grădina Botanică. Așadar, șoferii îşi vor putea parca gratuit și în deplină siguranță maşinile pe spaţiile amenajate în acest sens, sub rezerva de a respecta regulamentele necesare. Locația destinată parcării va fi amenajată cu marcaje și infrastructură necesară.

Consecințele unui proces ineficient de gestionare a parcărilor 

  • Parcarea în locuri necorespundzătoare, de exemplu pe trotuare sau spaţiile verzi; 
  • Obstrucţionarea accesului pentru diverse vehicule pentru situaţii de urgenţă, de exemplu salvare, pompieri; 
  • Împiedică deplasarea pietonilor și bicicliștilor; 
  • Obstrucţionarea vizibilităţii celorlalţi participanți la trafic;
  • Reducerea calităţilor estetice ale ariilor urbane.

În cazul în care cererea de spaţii pentru parcare nu este gestionată, atunci una, dacă nu toate situaţiile precizate anterior se vor produce în mod inevitabil.

Suprafețe generoase destinate parcărilor la Newton House 

Știați că un autoturism parcat ocupă aproximativ opt metri pătrați și necesită adesea, aceeași suprafaţă ca spaţiu pentru manevre? Aceasta înseamnă o suprafaţă însemnată pentru zonele urbane dense. În mod încurajator, dezvoltatorul imobiliar și-a remarcat dorința de a asigura un număr mai ridicat de facilități pentru parcare atât subterane, cât și outdoor.

Noul proiect Newton House Grădina Botanică va asigura 70% dintre apartamente cu cel puțin un loc de parcare. Este aprobată deja amenajarea a cca 2200 de locuri de parcare și locuri de parcare închise pentru cărucioare. Obiectivul este de a asigura accesibilitatea în zonă și de a proiecta un spațiu urban de calitate, în beneficiul locuitorilor.

Cu siguranță asemenea facilități vor atrage mai mulți vizitatori, iar parcul natural Grădina Botanică va deveni un loc perfect pentru relaxare și plimbări în aer liber.

Lista de beneficii pentru chișinăuieni este făcută public pe site-ul oficial: Newton House


// console.log('no ads situation')