Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   DOC/ Pe perioada stării de…

DOC Pe perioada stării de urgență, Curtea de Apel va activa în regim special

Imagine-simbol

Reprezentanții Curții de Apel Chișinău au emis luni o notă prin care anunță că instituția de apel va activa în regim special, pe întreaga perioadă a stării de urgență instituită în R. Moldova, mai exact până la 30 mai.

O decizie în acest sens a fost dispusă de președintele instanței, Vladislav Clima, prin adoptarea Dispoziției cu nr.14 din 02 aprilie 2021.

În scopul asigurării activității Curții de Apel Chișinău în perioada stării de urgență, declarată prin Hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova nr. 49 din 31 martie 2021, în legătură cu starea pandemică gravă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 212-XV din 24 iulie 2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război, conform Dispoziției nr. 1 din 01 aprilie 2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, intru respectarea restricțiilor ce se impun, în perioada 02 aprilie – 30 mai 2021, Curtea de Apel Chișinău va activa în regim special”, se menționează în nota publicată pe site-ul Curții de Apel.

Potrivit Dispoziției, judecătorii Curții de Apel Chișinău vor activa cu prezența fizică, în zilele de sedință determinate în baza Dispozițiilor președintelui/vicepreședinților Curții de Apel Chișinău și/sau încheierilor de modificare a completurilor, la discreție în timpul necesar pregătirii pentru examinarea dosarelor, iar grefierii și asistenții judiciari vor activa cu prezența fizică obligatorie în zilele de ședință ale judecătorilor din echipa căruia fac parte, inclusiv la solicitarea acestora și în alte zile, pentru asigurarea suportului necesar administrării dosarelor.

Dispoziția integrală:

Dispozitia Nr. 14 Din 02.04… by Ziarul de Gardă

De la 1 aprilie, în R. Moldova este instituită stare de urgență. O decizie în acest sens, la solicitarea „unui grup de deputați” a fost aprobată miercuri, 31 martie, în Parlamentul de la Chișinău de către 52 de deputați PSRM, „Șor” și cei din Pentru Moldova.

Proiectul de hotărâre, adoptat de deputații PSRM – „ȘOR”, privind instituirea stării de urgență pentru următoarele 60 de zile, conține o listă de restricții de ordin general care sunt prevăzute de Articolul 20 din Legea Nr. 212 din 24.06. 2004, „starea de urgență”.