19:13:55 24.04.2024
Stiri

PSRM acuză SIS-ul, dar și pe Maia Sandu de IMPLICARE în răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus: „Vom cere constituirea unei comisii de ANCHETĂ în acest caz”

Actualitate 05.04.2021 15:34 Vizualizări2277 Autor: Ziarul National
PSRM acuză SIS-ul, dar și pe Maia Sandu de IMPLICARE în răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus: „Vom cere constituirea unei comisii de ANCHETĂ în acest caz” Captură


Deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) susțin că Serviciul de Informații și Securitate (SIS), dar și președintele Maia Sandu ar fi implicați în răpirea fostul judecător din Ucraina, Nicolai Ceaus, care se ascundea în R. Moldova de justiția statului vecin, după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de euro în borcane.

Potrivit deputatului Bogdat Țîrdea, președintele Ucrainei a solicitat încă în 2019, în cadrul întrevederii cu premierul de atunci Maia Sandu, ca ex-judecătorul certat cu legea să fie extrădat.

„Noi mai știm că recent a avut loc o întrevedere între conducerea SIS cu SBU (serviciul similar din Ucraina n.r.). Între cele două servicii este un tratat de colaborare. Noi mai știm că SIS este în subordinea Maiei Sandu, deși noi am încercat să-l întoarcem sub control parlamentar. Nu este întâmplător nici materialul publicat de RISE Moldova cu patru zile înainte de răpire. Ulterior, Renato Usatîi pune pe rețelele de socializare un filmuleț cu răpirea. Să ne amintim că și Ambasadorul SUA la Chișinău s-a întâlnit pe 2 aprilie cu Maia Sandu și Usatîi. Aici apar o serie de întrebări privind implicarea Maiei Sandu în acest caz”, a precizat Țîrdea într-un briefing de presă la Parlament.

CITIȚI și VIDEO // A fost RĂPIT de un COMANDO înarmat chiar din centrul Chișinăului. Maia Sandu, despre dispariția judecătorului Ceaus: „Este inadmisibil ca în R. Moldova să dispară oameni, indiferent dacă se dovedește sau nu că au comis ilegalități”

La rândul său, socialistul Grigore Novac este convins că Maia Sandu ar fi implicată „direct sau indirect” în răpirea lui Ceaus.

Citește și: Cine l-a răpit pe fostul judecător din Ucraina în plină stradă, la Chișinău? Ministrul de Interne oferă DETALII: „Această crimă a fost comisă de către cetățeni străini”

„SIS nu avea cum să nu știe de răpirea acestui cetățean, pentru că ei imediat sunt informați despre asemenea cazuri. Cei de la SIS trebuie să ne spună ce s-a întâmplat. Această răpire nu ar fi fost posibilă fără implicarea directă sau indirectă a Maiei Sandu. La următoarea ședință a Parlamentului, socialiștii vor propune crearea unei comisii de anchetă pe acest caz. Sper ca toți deputații să voteze pentru constituirea acestei comisii parlamentare de anchetă. Este inadmisibil ca ziua în amiaza mare să fie răpit un om, fie el și certat cu legea”, a conchis Novac.

Citește și: INVESTIGAȚIE // Înțelegerea Palohtiuc-Poroșenko: Cum a fost evacuat de la Kiev și a ajuns la Chișinău judecătorul ucrainean prins cu mită de 150 de mii de euro în borcane. Rolul lui Dorin Damir și al unui afacerist moldovean stabilit în Ucraina

De menționat că președinta Maia Sandu s-a arătat astăzi îngrijorată de acest caz și a cerut acțiuni imediate din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne, instituția principală responsabilă de asigurarea securității cetățenilor, și Serviciului de Informații și Securitate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md