19:16:48 25.04.2024
Stiri

VIDEO // BÂLBÂIALA de URGENȚĂ: Comisia pentru Situații Excepționale va anula anumite RESTRICȚII aprobate la finele săptămânii trecute. „Nu a fost o decizie bine gândită”

Actualitate 05.04.2021 18:58 Vizualizări2939 Autor: Ziarul National
VIDEO // BÂLBÂIALA de URGENȚĂ: Comisia pentru Situații Excepționale va anula anumite RESTRICȚII aprobate la finele săptămânii trecute. „Nu a fost o decizie bine gândită”


Comisia Situații Excepționale (CSE), care a aprobat, la finele săptămânii trecute, mai multe măsuri menite să susțină starea de urgență decretată în R. Moldova până pe 30 de mai cu scopul declarat de a stopa răspândirea pandemiei de COVID-19, va reveni asupra unor restricții impuse.

Este vorba în mod special despre interzicerea plimbărilor în parcuri, păduri sau la terenurile de sport sau de joacă, în timp ce bisericile și centrele comerciale au fost lăsate deschise.

„Vreau să recunosc faptul că, în dispoziția nr. 1 a Comisiei Situații Excepționale, a fost admisă adoptarea unui punct care a dus la anumite neînțelegeri în societate. Aici mă refer la interdicția de a efectua plimbări în parcuri, păduri, zone de agrement. Recunosc, în calitate de președinte al CSE, că nu a fost o decizie foarte bine gândită, în condițiile în care municipiile Chișinău și Bălți, dar în genere și R. Moldova nu cad sub incidența blocajului sau, cum e la modă a spune, lockdownului. Astfel de restricții sunt logice și își au rostul când populația intră în carantină generală. Îmi asum responsabilitatea și vă promit că la ședința viitoare a CSE vom revizui acest punct”, a declarat prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi în această seară, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență.

CITIȚI și INCOERENȚA de la VÂRF: După ce a a cerut stare de urgență în R. Moldova, Dodon salută decizia primarului Ceban de a permite plimbările prin parc

Cât privește interzicerea deplasărilor în intervalul orelor 23.00 - 5.00, șeful interimar al Guvernului a spus că este o măsură necesară, pentru a „nu se abuza de unele întâlniri de familie”, pentru „a ne izola în casă” și a opri răspândirea pandemiei.

Ciocoi a recunoscut că nici situația pandemică „nu ține” cu starea de urgență instituită în R. Moldova. În ultima perioadă, numărul cazurilor de infectări este în descreștere, dar se menține înaltă rata deceselor și a pacienților internați în stare gravă la spital, fiind infectați cu noul coronavirus.

„Dacă timp de două săptămâni vom înregistra o diminuare constantă a îmbolnăvirilor, abia atunci vom putea vorbi despre o tendință generală de reducere a cazurilor de COVID-19 în R. Moldova”, a spus premierul interimar, cu referire la o analiză a responsabililor din domeniul sănătății.

Aceeași sursă a precizat într-o conferință de presă că în R. Moldova au fost vaccinate aproape 50 000 de persoane împotriva noului coronavirus, fiind epuizate 98% din stocurile de vaccin, cu securizarea celei de-a doua doze pentru persoanele imunizate până acum.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md