/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Fiecare al zecelea deputat s-ar fi vaccinat deja împotriva COVID-19

missing
05 aprilie 2021, ora 22:14

Vaccinarea deputaților continuă, doar că nu în țară, ci mai mult în România. Astăzi, alți trei parlamentari, care fac parte din fracțiunea Platforma DA au anuțat că s-au imunizat în țara vecină. Conform calculelor TV8, ce se bazează pe anunțurile publice ale aleșilor poporului, reiese că fiecare al 10-lea deputat s-a vaccinat deja. Avem și doi deputați care au primit vaccinul Pfizer în Republica Moldova. Este vorba de socialistul Ștefan Gațcan, medic de profesie, dar și de democratul Ion Leucă, diagnosticat cu diabet zaharat.

Deputații Platformei DA, Chiril Moțpan, Maria Ciobanu și Stela Macari sau vaccinat chiar astăzi, în Târgu Frumos, România. Aleșii poporului s-au lăcut cu acest moment, încărcând o fotografie cu pe care au făcut-o în fața centrului de vaccinare. Într-o discuție la telefon, Moțpan ne-a declarat că a fost imunizat cu vaccinul AstraZeneca.

Deocamdată, alesul poporului se simte bine după imunizare. A vorbit public despre faptul că s-a vaccinat și liderul PRO Moldova, deputatul Andrian Candu. Alesul poporului a publicat o fotografie pe Facebook din momentul administrării serului AstraZeneca. Ulterior, în cadrul unui live pe Facebook acesta a oferit detalii despre reacțiile post-imunizare.

Tot în România s-a vaccinat deputatul neafiliat, Octavian Țîcu, dar și Iurie Reniță, care face parte din fracțiunea Platforma DA. Cei doi au anunțat despre acest lucru, tot prin tradiționala fotografie. Țîcu a oferit detalii în cadrul unei conferințe, pe care a susținut-o săptămâna trecută.

Și-a administrat serul anti-Covid și deputatul PD, Pavel Filip. Anunțul a fost făcut în cadrul unei emisiuni televizate, acum câteva zile. Și el a mers în țara vecină pentru a se imuniza.

Și colega sa de fracțiune, Monica Babuc, s-a vaccinat, tot în România.

În Parlament avem și deputați care au reușit să se vaccineze pe loc, în Republica Moldova. Este vorba de deputatul Ștefan Gațcan, care este și lucrător medical, dar și democratul Ion Leucă. Acesta s-a imunizat, chiar dacă nu îi venise încă rândul, la centrul de sănătate din Glodeni. Despre faptul că deputatul PD s-a vaccinat cu Pfizer s-a aflat din presă.

Ulterior, pentru TV8, el a explicat că propunerea a venit de la medicul său de familie și că el face parte din grupul de risc, având diabet zaharat. După ce s-a aflat că mai multe persoane cunoscute s-au vaccinat în afara rândului, Ministerul Sănătății a inițiat o anchetă, rezultatul căreia încă este făcut public. Acum câteva zile Maia Sandu a declarat în cadrul unei emsiuni că există circa 700 de persoane care s-au vaccinat cu Pfizer în afara rândului și că acestea ar fi făcut parte din categoria „neamuri”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram