Cele mai bune practici europene ale educației timpurii în viitoarea grădiniță de la NEWTON HOUSE GRĂDINA BOTANICĂ 

NEWTON HOUSE GRĂDINA BOTANICĂ va construi cu responsabilitate o grădiniță contemporană și spațioasă pentru micii rezidenți. Mediul ideal unde copii se vor bucura de multe spații verzi corect amenajate și facilități de recreere.

Foto: Newton House

Din grijă pentru viitorii locatari, dezvoltatorul proiectului NEWTON HOUSE GRĂDINA BOTANICĂ a decis să construiască o grădiniță contemporană cu teritoriu verde amenajat. Un mediu social confortabil și sigur pentru micuți, precum și o minunată zonă de agrement în conformitate cu normele legislative și cele mai bune practici europene.

Termenul de „grădiniță” se traduce precum „grădina copilului”. Și pe drept cuvânt, deoarece va fi amplasată chiar vis-a-vis de Grădina Botanică

Într-un studiu efectuat recent despre tulburarea deficitului de atenție, copiii au prezentat simptome mai puțin severe după ce au petrecut timp în condiții „verzi”, iar cu cât petrec mai mult timp în aer liber, cu mai multă iarbă, copaci și zonă de parc, cu atât efectul este mai mare. Iată care sunt beneficiile unui spațiu aferent construit corect: o sănătate fizică mai bună; numeroase oportunități de consolidare a abilităților motorii; eliberare de stres; integrare vizual-motorie mai mare; un nivel de creativitate mai mare; abilități verbale și sociale mai puternice; creșterea atenției și abilităților cognitive. 

Conceptul grădiniței NEWTON HOUSE GRĂDINA BOTANICĂ  nu este acela de a oferi un serviciu de babysitting, ci de a construi un mediu sigur și modern pentru ca cei mici să-și găsească propria voce prin joc și interacțiune socială. Din acest motiv, în cadrul ansamblului rezidențial se prevede amenajarea unui spațiu recreativ exterior, dotat cu infrastructura necesară, unde copii vor avea șanse egale de dezvoltare personală, cu accent pe respectarea individualității fiecăruia.

Un mediu prietenos, creativ și multicultural pentru un număr mare de copii 

Grupele vor fi omogene ca vârstă, coordonate de un educator calificat pentru învăţământul preşcolar și o îngrijitoare. De asemenea, fiecare grupă va avea o mică bibliotecă proprie, bogată în cărţi de poveşti, copii se vor bucura de table interactive Smart Board, video proiectoare pentru susţinerea de activităţi bazate pe software educaţional interactiv. 

Activitățile se vor desfășura în conformitate cu planul de învăţământ şi programele elaborate de Ministerul Educației. Vor fi: săli de grupă, dotate cu materiale didactice necesare; sală de muzică și sport; teren de joacă și sport în aer liber; cabinet medical; bloc alimentar și depozitare pentru păstrarea alimentelor, precum și echipament necesar de îngrijire.

Echipa NEWTON HOUSE a publicat pe pagina oficială detaliile proiectului. Amintim că facilitățile oferite rezidenților au scopul de a crea un cartier rezidențial plin de viață. Acestea includ: spații recreative amenajate, havuz cu instalație artistică, complex sportiv cu bazin de înot acoperit, terenuri sportive moderne, piste pentru bicicliști proiectate astfel ca sa fie conectate nemijlocit cu pasarela pietonală, mobilier urban contemporan și altele.

Lista de beneficii pentru chișinăuieni este făcută public pe site-ul oficial: Newton House


// console.log('no ads situation')