(video) Bărbați, beți criță au înjurat și au spart geamul mașinii de Poliție, după ce oamenii legii le-au stricat cheful în plină stradă, la Hîncești

Mai multe persoane în stare de ebrietate au fost depistate de polițiștii din Hîncești în stradă, unde chefuiau, aseară, în jurul orei 21:00. Polițiștii care patrulau zona au intervenit, iar cheful s-a transformat într-un conflict între petrecăreți și oamenii legii.

Foto: politia.md

La preîntâmpinarea polițiștilor că vor fi pedepsiți conform legislației în vigoare, aceștia au manifestat un comportament agresiv, au intrat în conflict cu polițiștii și au opus rezistenţă.

Doi dintre bărbați au fost urcați în automobilul de serviciu „Dacia Duster” pentru a fi transportați la IP Hîncești, unde urmau a fi identificați și documentați. În timp ce se aflau în automobilul poliției, unul dintre bărbați a deteriorat geamul ușii pasagerului din spate, iar al doilea amenința angajații poliției.

Bărbații au fost reținuți fiind cercetați penal pentru huliganism, dar și sancționați contravențional pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

În context, Poliâia reiterează importanța respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției Covid-19 și atrage atenția că, orice persoană fizică sau juridică pentru sfidarea regulilor impuse ce pun în pericol sănătatea publică, sunt pasibile de răspundere contravențională sau penală.

„Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.
Totodată, menționăm că Nu vom tolera acte de amenințare asupra polițiștilor, vătămarea integrității corporale sau a sănătății, deteriorarea bunurilor acestora, ofensarea, blamarea, nesupunerea ordinilor legale”, a scris Poliția R. Moldova.

Polițistul aflat la menținerea ordinii publice, dirijarea traficului rutier sau intervenind la o altercație, acționează pentru siguranța oamenilor, riscând pierderea capacității de muncă sau a propriei vieți.



Pub