(video) Protest anti-Covid-19 în PMAN: Zeci de oameni, împotriva purtării măștilor de protecție: „Nu-mi îngrădiți dreptul de a respira aer curat”. Reacția Poliției Capitalei

Zeci de persoane au protestat astăzi, 4 aprilie, în Piața Marii Adunări Naționale împotriva restricțiilor și măsurilor anti-Covid-19, în special împotriva purtării măștilor de protecție.

Foto: tvrmoldova.md

„Este dreptul fiecăruia să poarte sau nu masca de protecție, dar nu-mi îngrădiți dreptul meu de a respira aer curat”, a declarat unul dintre protestatari.

Mai mult, aceștia susțin că autoritățile ar trebui să facă publice și decesele provocate de alte boli, nu doar cele provocate de Covid-19.

„Să publice statistica oficială și să ne arate câte cazuri de alte boli au fost înregistrate în spitale. De ce toți mor de Covid-19? Unde a dispărut cancerul și alte boli?”, se întreabă un alt participant la acțiunea de protest.

„Care-s cu măști, care-s fără măști, nu există niciun Covid. Covid-ul este în Parlament, în Guvern”, a declarat activista civică Maria Olar.

Poliția a declarat că va iniția mai multe procese contravenționale în urma protestului de astăzi.

Solicitată de UNIMEDIA, ofițera de presă a DP a municipiului Chișinău, Natalia Stati, a declarat că „Poliția a fost prezentă la menținerea ordinii și securității. Toate încălcările care au fost admise de către participanții la protest au fost fixate. Va fi inițiată procedura contravențională și toși care au încălcat măsurile de protecție vor fi sancționați conform legislației.”



Pub